På Nordvik ved inngangen til Todalsfjorden i Surnadal ligger den eventyrlige hytta. Oppført i 2004, tegnet av lokal arkitekt Georg Øye og bygget av Surnadal bygg.

Eiendommen er bygget opp som et firkantet tun med svalgang, slik at alle byggene forbindes og en kan komme seg til og fra hvert bygg beskyttet mot vær og vind. Hytta har et bruttoareal på 381 kvadratmeter, sju soverom, det hører til et skiferbelagt uteområde med utegrill, ei tomt på nesten to mål – og det hele ligger usjenert til noen få skritt fra sjøkanten og med stort naust og flytebrygge nedenfor.

7,9 millioner

– Jeg kan ikke gå ut med hvem som kjøpte hytta, sier Stian Søreng, som er mekler hos Eiendomsmegler 1 og den som var ansvarlig for salget.

– Hytta ble lagt ut for salg rett før påske, det tok ikke lang tid før den ble solgt, forteller han.

– Det er ikke enkelt å finne kjøpere til slike objekt, det er klart at jo dyrere et objekt blir, jo færre er i stand til å kjøpe.

– Hvordan var interessen for denne eiendommen?

– Den var bra, helt grei.

Prisantydningen for drømmehytta var 7,9 millioner kroner. Et bud på seks millioner ble avvist. Søreng vil ikke si om budet kom fra samme budgiver, eller om det var flere som kjempet om eiendommen. Han ønsker heller ikke å gå inn på hva hytta til slutt ble solgt for. Dette blir imidlertid offentlig når kjøp og salg av eiendommer i distriktet presenteres blant annet i Driva. Kjøperen skal ha tilknytning til Driva-distriktet, men er bosatt et annet sted i landet.

Andresen og Bee AS

Hytta på Nordvik var eid av selskapet Bee AS. I høst ble den samme eiendommen solgt fra Borge Andresen til dette selskapet. Selskapet eies av Borge, Emilie og Erlend Andresen.

Driva har tidligere skrevet om Borge Andresen, som sammen med broren Morten var med og grunnla møbelkjeden Skeidar. I november 2005 fortalte han til Driva om sitt spesielle forhold til Talgø og Todalen. I årevis hadde han reist til Nordmøre på forretningsturer, og til slutt bestemte han seg for å skaffe seg sitt eget sted i området.

– I utgangspunktet så vi etter et restaureringsobjekt. Men det kunne også være noe annet. Jeg ba Terje Talgø om å være litt på utkikk for meg, og det endte til slutt opp med at jeg kjøpte et fabelaktig fin hyttetomt på Nordvik. Nå er vi nesten ferdig med byggingen, og siden august har vi kunnet bo der, fortalte han til Driva.

I 2005 og 2006 var det for øvrig mye oppmerksomhet rundt eiendommen. Andresen ønsket å sette opp et «naust» på 100 kvadratmeter på området, i tillegg til de fire hyttene som danner hyttetunet. Et flertall i kommunestyret sa den gangen ja til planene – mens fylkeskommunen etter hvert satte foten ned.

– Et vidunderlig sted, kort og godt. Du legger av deg det meste når du får sitte på Nordvik og se utover fjorden. Eller du kan gå til fjells, sa Andresen til Driva.