Brit Eirun Aspås Brakstad har spilt fotball i mange år, i både Sunndal og Molde, på Træff. Hun har lenge tenkt på at det skulle vært startet et damelag her i Eidsvåg, da det er lenge siden sist. Siste sesongen som ble spilt var i 2007.

– Da var Eidsvågs damelag i 3. divisjon og gjorde det ganske bra.

Brakstad har barn og bor på Stubø i Eidsvåg. Hun saknet å ha et tilbud nærmere.

– Jeg syntes det var langt å reise og tenkte at når jeg la opp fotballspillingen ville jeg starte opp et lag her. I årets sesong var jeg kun med på den første kampen til Træff, da de trengte en keeper. Så begynte jeg å forhøre meg om det var noen som ville være med på damelag i Eidsvåg. Jeg sakner fotballen, men ikke all reisingen. Det tar mye tid når man må reise så mye.

Mange interesserte

– Hvordan var responsen på å starte nytt damelag?

– Den var overraskende stor. Mange har gitt tilbakemelding om at de vil være med. Det er folk som er eller har vært aktive spillere på mellom 15 og rundt 30 år. Noen har barn og andre ikke. Noen spiller aktivt nå, mens andre har hatt en lengre pause på en del år. Noen har lyst til å være med for å mosjonere, mens andre er mer ivrige. Dette skal uansett være et lavterskeltilbud.

Brakstad vet ikke ennå om det blir 7-er eller 11-erlag, mest sannsynlig blir det 7-erlag, tror hun. De skulle ha et møte nå i desember, men på grunn av sjukdom ble det utsatt, men ut i januar håper de å ha alt klart.

– Det er frist i midten av januar å melde inn lag til kommende sesong, så vi skal få klarhet i alt til da.

Det vurderes også om det skal være trening en eller to dager i uka.

– Folk har litt ulike behov.

– Blir artig

Foreløpig har rundt 15 sagt ja til å være med, mens samme antall har sagt kanskje.

Brakstad sier planen er at hun og Anders Stokkeland skal dele på treneransvaret. Hun har også snakket med noen om å være i støtteapparatet, men alt er i startfasen ennå.

Det er opprettet en gruppe på Facebook: Eidsvåg IL damelag fotball, der informasjon om møter og ting rundt laget vil bli lagt ut. Brakstad sier de som er interesserte kan følge med der. Per dags dato er det over 70 medlemmer i gruppa.

– Treningen starter opp i januar. Vi diskuterer hvor ofte og hvor det blir. Vi tenker kanskje at vi skal ha trening i Kleivehallen eller i Sunndal på vinterstid og så ute i Eidsvåg til våren.

Brakstad gleder seg til oppstart:

– Dette blir artig!