ADVARER: Brannsjef Tor Arne Moen råder folk til ikke å følge moten i jula.

Hvis du vil lytte til velmente og sannsynligvis svært gode råd fra brannetaten, gjør du klokt i å holde deg til elektrisk juletrebelysning også denne jula. Alternativet kan nemlig, i verst tenkelige fall, bli at huset ditt brenner ned til grunnen.

- Uten å skremme folk for mye, vil vi på det sterkeste advare folk mot å kaste seg på trenden med levende juletrelys. Det er rett og slett uforsvarlig. Det tar ikke mange minuttene med litt uoppmerksom julehygge i heimen, før et rom er totalt overtent. Og da er det for sent, påpeker brannsjefen.

Tor Arne Moen påpeker at man innnen brannforebygging har brukt mye tid de siste 20 åra, på å få folk til å slutte med talglys i brennbare juledekorasjoner. Likeså har det vært mye fokus på å få bort lysmansjetter på talglys, som også er potensielle brannfeller.

- Og så opplever vi at det kommer en ny trend, som kanskje mange hopper på. Kanskje særlig kvinnene i huset er ivrige etter å tenke nytt og trendy - eller egentlig gammeldags - når det gjelder juletrelysene. Jeg ønsker i alle fall så sterkt jeg kan, å oppfordre alle til å tenke seg om når det gjelder dette. Levende lys hører ikke hjemme på juletreet, enten det er plasttre eller naturtre, sier brannsjef Tor Arne Moen.

Han oppfordrer folk til å ta en titt på linkene på denne siden.

Se mer her:

Se brannbilder her

Se film på youtube her

...og her: