AKTIVITET: Fra innslaget på sunndalssida. Bildet er tatt før jul. Foto: Ingrid Ellevset

Det melder Statens Vegvesen.

- AF har hatt bra framdrift helt siden vi startet tunnelarbeidet sist høst, og resultatet på tunnelarbeidet er godt, opplyser prosjektleder Per Bjørn Gjelsten. Så langt har det vært lite problemer med sprakefjell, noe som var en bekymring på forhånd.

Nå i januar og februar er en inne i den mest intensive perioden med hensyn til tunnelspregning. Det er tre borerigger i tunnelen, som jobber fra fire stuffer samtidig – en i Modalen (oppdølssida), en på Sunndalsøra, samt en som jobber ut til begge sider fra tverrslaget i Sandvika.

- Når vi etter hvert kommer så langt ut til begge sider fra tverrslaget at det blir lite hensiktsmessig å flytte boreriggen fram og tilbake, blir tunnelriggen som nå er på Sunndalsøra flyttet inn i tverrslaget i Sandvika slik at det blir to rigger der. AF har planer om dette driftsopplegget på resten av den 7,5 km lange tunnelen. På sunndalssida begynner vi da med blant annet portalbygging, opplyser Gjelsten.

All tunnelmasse så langt er kjørt til industriområdet på Håsøran på Sunndalsøra. I tillegg kommer det nå også tunnelstein fra Modalen, den går til deponi og vegbygging på oppdølssida.

- Vi sliter litt med grunnforholda ved tunnelinnslaget i Modalen, men det er ikke større problemer enn hva som løses uten altfor kostbare tiltak.

Dersom tunnelarbeidet fortsetter i det tempoet som nå, kan gjennomslag i tunnelen i beste fall komme helt på tampen av 2012.

- Men det kan også gå over nyttår før vi ser lyset i tunnelen, poengterer Per Bjørn Gjelsten.