For 33 gang var det tid for fotballfest i Rindal. Småtrolluka 2018 har hatt et enormt program, med mye fotball og friluftsliv som alltid.

Fotballglede er en stor del av Småtrolluka, og med 200 fotballglade barn og ungdommer ble det en turnering uten like. Det ble spilt 54 kamper, som var inndelt i fem serier. Dette var kjente ligaer, hvor de yngste spilte i Tippeligaen og VM, og de som var litt eldre spilte i Premier League, Toppserien og Bundesliga. De eldste spillerne spilte i turneringen La Liga.

En god miks

Yngve Bakken er sportslig leder under Småtrolluka, og kan nå senke skuldrene

– Med 200 deltakere vil vi si at det er et bra tall, det er der vi ønsker å være. På et slikt nivå klarer vi å ha kontroll på en god måte, og man slipper å stå i kø for å få komme til, sier Yngve Bakken som er sportslig leder under Småtrolluka.

Småtrolluka hadde en fin miks med trenere. Disse fungerte som lagledere for hvert enkelt lag.

– Vi hadde gode, yngre trenere fra 17–18 års alderen og til voksne som har vært trenere i mange år. Jeg var ganske trygg på forhånd at dette ble en bra sammensetning, og det ble det også, sier Bakken.

Diego Maradona til Småtrolluka?

På Rindal ILs hjemmesider ble det i forkant av Småtrolluka sluppet en meget spesielt nyhet: selveste Diego Maradona lander på Værnes flyplass for å trene et av lagene under fotballturneringen. Yngve Bakken ler, og forklarer historien.

– Det var bare tull fra vår side, selvsagt. Jeg tror nok ikke Maradona hadde passet helt til rollen som lederen for et barnelag. Men mange møtte opp til banen der han skulle være trener for å se, gitt! sier Bakken.

En stor prestasjon

Torsdag kveld var det klart for Triatlon ved Igltjønna. Omtrent 50 barn og unge var påmeldte, men Olav Fugelsøy var den enste som gjennomførte med triatlons tre grener: sykling, svømming og løping. Han svømte rundt stupetårnet, syklet rundt 2 kilometer og avslutte med å løpe rundt Tjønna, som også er rundt 2 kilometer.

– De yngste som har cirka halve distansen synes det er veldig slitsomt, så å fullføre det komplette triatlonen er en stor prestasjon, sa Yngve Bakken.

Til neste år håper Bakken på å få med seg flere deltakere, spesielt de som er litt eldre.