Inga til Rio

Representerer Norge i internasjonal kunstfestival.

Inga Dalseggs malerier av hender - og også føtter - har blitt storselgere og endog slått an i Brasil. 

Rindal

Rindalskunstneren Inga Dalsegg er invitert til å representere Norge ved Biennial of European and Latin American contemporery art ved den internasjonale kunstfestivalen i Rio de Janeiro 3. - 26. juli i år.

Arrangørene har falt spesielt for hennes malerier av hender, og dette motivet er spesielt ønsket til utstillingen.

- Jeg har jo solgt ut det meste av disse bildene, så jeg håper jeg rekker å male noen flere før sommeren, forteller hun sjøl - og føyer til at hun har andre bestillingsverk som må gjøres ferdig.

En strek i regningen for Inga er det at utstillingen i Brasil krasjer med Kulturvøkku i Rindal. Hun hadde egentlig lagt ganske store planer for årets Kulturvøkku, men ser at hun må justere litt på disse - for som hun sjøl sier; - Dette er jo en sjanse du får én gang i livet, mens det kommer flere Kulturvøkku.

Det er spesielt ønsket fra arrangørenes side at kunstnerne sjøl kommer til Rio da Arte Vida Arte - et program for internasjonal kulturutveksling - er del av festivalen.

Kunstfestivalen støtter ellers en kunstskole kalt CASA (Centro de Assistência Social e Artistica) i favelaen - altså slumbyen - i Rio.

Noe av målet er gjennom kunsten å bidra til å endre livene til barn som ellers gis få muligheter her i livet, og hjelpe dem til å drømme og kanskje gjennomføre sine drømmer - rett og slett som en veg ut av fattigdommen.

- Jeg hadde håpet at et besøk på denne kunstskolen var lagt inn i programmet for besøkende kunstnere, for dette kunne jeg tenke meg å oppleve. Men vi får se. Det er nok ikke tilrådelig å oppsøke favelaen på egen hånd, sier hun.