Schäferne tilbake på Øra Kafé

Kommende lørdag er Tom Schäfer Band tilbake på scenen der de spilte sin aller første konsert; Øra Kafé på Sunndalsøra.

Tilbake: Tom Schäfer Band består av musikere folk i distriktet vil dra kjensel på. Lørdag er de tilbake på Øra Kafé. Foto: Privat. 

Sunndal

Sku gjerne vært cowboy

sku gjerne brukt hatt

sku gjerne vært hard og taus

sett ut som en med makt

Sku gjerne vært cocky

latt alle se kem e e

sku gjerne ledd av dem

som prøve å trykke me ned

men e e en

Morlaus kjøter

Blad på et tre

Hus bygd på utrygg grunn

e miste trua på et sekund

Ska faen me ingenting te

("Morlaus kjøter" fra albumet "Ensom Majestet "(2018)

Tom Schäfer Band spiller egne låter med norske tekster i grenselandet mellom rock og det mer melankolske. Bandet ga i fjor sommer ut sin første plate, «Ensom majestet» – og holdt like etter konsert på Herr Nilssen i Oslo.

– Det var bare en helt utrolig opplevelse. Herr Nilssen er et sted der musikken sitter i veggene, og på den ene sangen ble det faktisk allsang i lokalet. At folk synger på noe jeg har laget, føles helt magisk, sa en begeistret vokalist og låtskriver Dag Otto Sætre til Romsdals Budstikke etter konserten.


Hodet på blokka. Ingen unnskyldninger. Ingen ironisk distanse. Ingen påtatt naivitet. Bare ærlige forsøk på å lage bra låter.

Ordene er Tom Schäfer Bands egne.

– Vi prøver å gi låtene det de trenger, enten det er enkle gitararrangementer, elektroniske trommer eller trekkspill, for den del, sier Sætre til Driva. Han kommer opprinnelig fra Molde, men er i dag bosatt i Moss. . Med seg i bandet har han et mannskap mange av Drivas lesere vil dra kjensel på:  Gitarist Andreas Bulling er fra Tingvoll og trommis Erik Bråten og tangentmann Kristian Busk Horvli er sunndalinger. Bassist er Audun Skorgen, som mange vil kjenne fra flere år i Møremusikarane.

– Vi er schäfere som både bjeffer og klynker for å si det sånn. Vi prøver å ikke gjøre oss utilgjengelige musikalsk, vi har en filosofi om at folk skal ha det skikkelig fint på konsert med oss, fortsetter Sætre.

I Romsdals Budstikke kom han nylig med mange lovord om sine bandkolleger, og omtalte dem som utrolig flinke folk. Flere har som mange vet bakgrunn fra bandet Syvsover.


Tom Schäfer Band har også tidligere stått på scenen i Sunndal. Bandet spilte sin aller første konsert på Øra Kafé høsten 2017. 

– Jo Inge Nes som spilte trommer med oss den gangen, hadde ikke øvd med bandet i det hele tatt før konserten. Det ble noen spennende øyeblikk der oppe på scenen ut av det, men vi fikk halt det i land, føler jeg. Det var 14 publikummere den kvelden, men de som møtte opp var veldig lydhøre, de var åpenbart interessert i høre oss spille. Et flott publikum i et veldig fint lokale. Jeg håper de som var der sist kommer tilbake, men jeg har også et godt håp om at det kommer flere denne gangen. Vi stiller iallfall atskillig bedre forberedt!, lover Sætre.

– Vi håper folk vil ta turen!


PS: Bandet spiller også på Fossheim i Ålvundfjord 23. mars.