Auksjonen var ny for året. Her var samlet et 20-talls mennesker i et lite lokale i Trudvang. Auksjonarius var rask. Budene kom, slagene falt og gjenstandene skiftet eier. Oppe i andre etasje var det loppemarked. Her var stemningen roligere. Folk gikk rundt og vurderte varene. Her var det nok til alle oss som har mer enn nok fra før.

Mange tilbud

Ute i martnansgata var det boder i mange varianter. Folk gikk nok innom, men det spørs om finværet gjorde at mange tok lange pauser på spisestedene. For det var fullt av gjester som spiste og koste seg ute.

Kunstutstillinger var det også. Oppe i Brannstasjonen stilte tre kunstnere ut i lag. Det var Jon Arne Mogstad, maleri, Jeremy Welsh, lys, og Trond Lossius, lyd. Kombinasjonen gjorde at bildene forandret seg hele tiden. Fascinerende og ganske spektakulært for oss som er vant å se rolige bilder.

I det gamle bedehuset var det også utstilling. Og kunsthandelen Surna Kunst og Håndverk med Amfora Keramikk hadde selvsagt åpent.

Fisk på menyen

Brannstasjonen var godt utnyttet. Nede hadde Halvor Flatekval utstilling av prospektkort. I et hjørne i første etasje var det Cafe billettkontoret. Her ble Gretes fiskesuppe servert. Og den var god. Suppa var hjemmelaget av Grete Holstad. Som medhjelpere for å kutte ingredienser hadde hun hatt Helge Bjarne Schei og Berit Bye. Sissel Trædal Johansen stilte opp og serverte.

Jeg er fra Trondheim, men jeg kommer innom for jeg har hyttebekjentskaper i Stangvik, sa hun. Å gjøre en innsats for fellesskapet er trivelig arbeid.

Etter hvert fikk hun hendene fulle for gjestene strømmet på. Lenger borte i gata reklamerte de for stekt fisk og røkt laks. De serverte også fish and chips. Fornøyde gjester fylte serveringsstedet også der.

For de som heller ville ha kjøtt var det både thaimat, pølser og annet godt å spise. I tillegg kom kaffe med tilbehør de fleste stedene.

Musikk   i gata

Brødrene Alfred og Oskar Larsen stilte opp med flott fiolinmusikk. Der kunne man gi gave i både klingende mynt og med Vipps.

Vi har spilt her tre år på rad. Det lønner seg. I fjor fikk vi inn cirka 2.500 kroner. Det kunne yngstemann Alfred fortelle.

Til ære for journalisten spilte de «Bergrosa».

Trollheimen Brazz lot også høre fra seg. De spilte ganske sammenhengende med bare korte pauser. Flott at musikkgleden deles med mange!

Fornøyde arrangører

Martinius Grimsmo, Knut Stavik og Halvor Flatekval stilte opp til intervju.

Gjett om vi er fornøyde. Fullklaff med vær og folk, sa martnanssjef Martinius Grimsmo.

Egentlig startet dette fordi det var lite aktivitet i området. Stedet ble liksom liggende i bakevja. Kommunen var ute etter ideer til aktivitet. Vi visste at i riktig gamle dager hadde det vært handelsvirksomhet på andre sida av elva. Øradagene var noe nyere, men avsluttet. Så kom ideen om martnan. Og nå er den i gang for 12. gang.

Vi har godvær hvert år, mente Halvor Flatekval. Og det er kjempeviktig for et slikt arrangement.