Publikum skapte liv og røre rundt Eresfjord Classic:

Sprang fra syklistene

Lettbeinte Johan Bugge kom først opp til toppen av Vistdalsheia.
Sport

Eidsvågingen Johan Bugge fikk bruk for sine egenskaper som motbakkeløper da han stilte på startstreken under Eresfjord Classic fredag kveld. Han fikk et solid forsprang på syklistene. Handicap ble tildelt etter evne og kunnskap om den enkelte. Det meste var lov under det populære showrittet der arrangøren lokket med at man kunne velge om man ville krype, løpe, sykle - eller til og med bruke el-sykkel for å komme seg først til toppen av Vistdalsheia.

Det var bare en startende med el-sykkel. 83 syklet med vanlig sykkel. To stilte riktignok på damesykkel med begrensede muligheter til utveksling, og tre valgt å springe fra starten ved Coopen opp til toppen. Publikum stilte opp og bidro til stor stemning flere steder i bakkene opp mot toppen.

Alle som syklet startet mellom klokka 19 og 19.25. Alt etter graden på handicapet. De tre som valgt å springe, startet klokka 18.55.

Ingen av syklistene klarte å ta igjen og sykle forbi Bugge som sprang opp til toppen på vel 33 minutt. Ikke uventet var det Bjørn Hoem som hadde beste sykkeltid på 20.15, men det var Bugge som passerte målstreiken først og ble dermed kåret som vinner. Den første som kom over mål blant syklistene var Ståle Høstmark, som startet flere minutter før Hoem.

Eresfjord Classic samarbeider med Trollstigrittet og Nibberittet om å kåre Møre og Romsdals klatrekonge og klatredronning. 16 av dem som stilte til start deltok i samtlige løp. Fredag kveld ble sammenlagtvinnerne kåret: Øyvind Hellberg Sundby i herreklassen og Jeanett Persson i dameklassen.

Sykkelfesten i Eresfjord fortsetter i morgen med Eresfjord Grand Prix.