Hoem vant for fjerde gang:

Satser for fullt

Nessetgjeldingene Bjørn Tore Hoem (25) og Sondre Svensli (18) tok første og andreplassen under lørdagens Eresfjord Grand Prix.
Sport

- Om sju år er jeg like gammel som Bjørn Tore er i dag. Da skal jeg slå ham, smiler Sondre Svensli etter de to passerte målstreken etter fem runder og totalt 67 kilometer rundt sykkelbygda Eresfjord. Sykkelinteressen tok av i Eresfjord da Kurt Asle Arvesen ble U23 verdensmester i 1997. Med Geir Ivar Hoem som primus motor har det i ettertid vært arrangert flere showritt i bygda. Slik også i år. Fredag kveld gikk Eresfjord Classic av stabelen. Motbakkeløperen Johan Bugge kom først i mål, men blant syklistene var rekkefølgen den samme som under lørdagens Eresfjord Grand Prix. Hoem først, Svensli på andreplass.

Hildegunn Gjertrud Hovdenak var alene i dameklassen og syklet inn til en 16.plass totalt.

Kurt Asle Arvesen har stilt opp og deltatt på flere av showrittene de seinere åra. I år passet det ikke på grunn av ferieplaner.

Rittvinner Bjørn Tore Hoem sier han ikke ga alt de første rundene under lørdagens ritt.

- Syntes jeg måtte bidra til å skape et skikkelig sykkelritt med spenning. 

Hoem gikk i brudd på den tredje runden, men ble hentet inn igjen. Først i de bratteste bakkene på den siste runden klarte han å riste av seg Svensli som var 31 sekund etter i mål. Johan Orset fra Prorace Cukling Team var 32 sekund etter Svensli på tredjeplass.

Hoem har bodd i Trondheim i flere år. Nå er han på flyttefot tilbake til Romsdal og Molde.

- Hvordan har sesongen vært så langt?

- Jeg syklet inn til en andreplass i sammendraget i Frankrike nylig. Jeg elsker å sykle og kommer til å fortsette med det, sier eresfjordingen som sykler for Team Joker.

Sondre Svensli er ikke mindre sulten på framtidige suksesser på sykkelsetet. Han er fullt ut restituert etter en sjukdomperiode for et par år siden. Kommende helg deltar han i en seksdagerturnering i Sverige. Deretter blir det ferie med innlagte treningsøkter, før det braker løs i gjen til høsten. Sondre Svensli er også blant landets beste randoneeutøvere i sin klasse, og satser for fullt på snø også kommende vinter.

I alt 48 ryttere stilte til start på årets Eresfjord Grand Prix. Av dette var det 20 barn. Det er en del færre enn i fjor. Rittleder Geir Inge Hoem gir de dårlige værmeldingene skylda.

- Det var dårlige meldinger, men så ble det så fint. Værmeldingene skremte nok noen fra å delta.

Hoem sier han synes det er artig å bidra til å skape liv og røre med sykkelritt  i Eresfjord.-