Fotballfest i regnværet

Hundrevis av fotballglade barn samlet seg på Søyabanen lørdag for årets Søya Cup, som var større enn noen gang.
Sport

Det var totalt 72 påmeldte lag til årets Søya Cup, og mer enn fem hundre spillere, og så mange har det ikke vært før. Til tross for at regnet høljet ned stort sett hele dagen, så hindret ikke det de mange ivrige fotballspillerne fra å kose seg.

Nytt av året var et tilbud for de aller yngste av fotballspillerne, nemlig treerfotball. Og med mindre spillere og mindre bane, blir det mer ballberøring for alle spillerne. Dette konseptet fikk mange gode tilbakemeldinger, så det kan se ut som at varianten er kommet for å bli.

Cupansvarlig Kenneth Bergstad ved Søya IL er kjempefornøyd med årets cup.

- Det ble god oppslutning rundt cupen i år, vi utvidet med den nye treerbanen som sørget for at det ble flere påmeldte lag enn vi har hatt før. Vi har på det meste hatt litt over 60 deltakende lag før, så slikt sett har vi satt ny rekord med årets 72 påmeldte. Cupen trakk til seg enormt mye folk, og det har vært en fryd å få arrangere fotballfesten.

Kenneth Bergstad ønsker å hylle dugnadsånden til de som har vært med på å gjøre cupen mulig å gjennomføre.

- Det har gått over all forventning. Folk stiller opp tidlig og er kreative og løsningsorienterte. Da vi møtte opp på Søyabanen i dag tidlig for de siste forberedelsene, så høljet regnet ned. Men takket være en enorm dugnadsinnsats så gikk det helt topp, banene holdt seg og berga godt gjennom værforholdene. Vi har vært bortskjemt med værforholdene ved tidligere turneringer, så det at værgudene ikke var på vår side i dag var bare en ny erfaring for oss.

Dommerne er også noe Kenneth Bergstad og teamet har hatt fokus på under årets cup.

- Vi har voksne dommeren og vi har hatt en egen dommerkontakt som har holdt dommerkurs for de som dømte kampene under cupen, for dømmingen er noe vi tar på alvor. Det skal være lyd i fløyta for å si det sånn.