Dordi holdt unna guttene

Dordi (12) tok innersvingen på guttene i Trondheimslekene.

Løp fort: Dordi Forseth løp fra alle guttene i Trondheimslekene. Foto: privat 

Sport

Da Dordi Forseth fra Sunndal friidrett sprang 600 meter i Trondheim måtte hun løpe i samme heat som guttene på samme alder, men dette gjorde ikke noe for Dordi.

Mens den andre jenta som deltok brøt løpet, tok Dordi innersvingen på alle og la seg i tet. Leif Johansen, som var til stede, sier det var imponerende løp og god underholdning for publikum. Dommeren sa at dette var den nye Grete Waits.

– Jeg har sjekket tida til Dordi og jenta som vant Tyrvinglekene løp på 1.46 i fjor og Veidekkelekene på Lillehammer ble vunnet på 1.47. Så det er ei tid på topp nasjonalt nivå, sier trener Svein Roger Lie til Driva. Han fortsetter om løpet:

– Vanvittig 600m av Dordi på 1.48,59. Dette er 5 sekund raskere enn den personlig rekorden som ble satt under Midsundlekene 25.05. I forhold til sesongen 2016 løper hun 9 sekund raskere. Det føres ikke statistikk for jenter 12 på landsbasis, men tror ikke det er mange jenter som løper fortere enn Dordi her. Treningsinnsatsen gir resultat.

Til helga deltar Dordi og søstera Kari i Birkebeinerløpet.