- Vi må dessverre ta turen ned til konkurranseklassen neste år. Det til tross for at vi løp 1 minutt og 35 sekunder raskere enn i fjor. Det føles surt å rykke ned så lenge vi løper såpass mye bedre og bare er seks sekunder unna å berge plassen, sa Tor Jarle Bolme sent lørdag kveld. Den energiske laglederen som i en liten mannsalder har vært en krumtapp i det lokale løpsmiljøet.

Bolme la ikke skjul på at de i utgangspunktet hadde et mål for øyet da de kom til Oslo fredag kveld. Det var å løpe så fort at de berget plassen. Han og de andre mente det var muligheter for det ettersom de hadde et sterkere lag på papiret i år enn i fjor. Det skulle vise seg å være riktig ettersom de 15 som var i aksjon i Rindal-drakta, løp godt og vel halvannet minutt bedre i år.

Bedre tider

Det holdt allikevel ikke ettersom de aller fleste konkurrentene hadde større fartsressurser denne gangen. En del av forklaringen på at det var bedre tider, var nok de flotte og strøkne forholdene. Det var en flott sommerdag som møtte rindalingene i hovedstaden. Lite vind var det også på de forskjellige etappene. I tillegg var det langt flere dueller som utspant seg i eliteklassen.

- Det førte nok til at mange av lagene presset ned sine tider. Jeg føler at vi har bevist at vi ikke er noe heislag ettersom vi har beholdt plassen i eliteklassen i så mange år. Det blir neppe mange som forsvinner fra klubben på grunn av at vi rykker ned. Forhåpentligvis så satser de aller fleste videre. I så fall så lan det være mulig å kjempe om opprykk igjen allerede neste år, sa Bolme.

Mange løp

Veteranen var ingen slagen mann etter at nedrykket var et faktum. Selv om marginene ikke var på Rindal idrettslags side denne gangen. Han konkluderte med at et jevnere mannskap og bedre prestasjon enn i fjor, ikke var nok til å være inne blant dem som har sikker plass neste år. Det var imidlertid oppløftende at det bare var 45 sekunder frem til laget som la beslag på niendeplassen. På den plassen lå for øvrig Rindal på løypas høyeste punkt.

I fjor mønstret Rindal mange nye ansikter i Holmenkollenstafett-sammenheng. De som var «ferske» i fjor visste hva de gikk denne gangen. De neste ukene vil det være individuelle løp som venter for Rindal-løperne som i slutten av juni skal delta i St.Olavsloppet. Det arrangementet satses det tungt på også i år.