For mot Malmefjorden/Ekko/Aureosen var det tilbake til det gode, gamle igjen for Chrisander Nyland. Det mener «sjefen» selv, Sunndal-trener Torgeir Ruud Ramsli. Den løpssterke angriperen har hatt en trøblete start på sesongen.   Det startet med en ankelskade som gjorde at Nyland ikke fikk trent ordentlig inn mot seriestarten. Ankelen leget seg ganske raskt. Men så, da 4. divisjon startet opp igjen, slo han opp en gammel strekkskade på baksiden av låret.   Etter null scoringer på de fire første seriekampene, var det godt å endelig få «hull på ballongen» for spilleren som i fjor scoret 19 mål i 4. divisjon for Sunndal.  – Det var fint å få hull på den ballongen der. Godt å få scoret igjen, egentlig. Jeg har vært skadet lenge, så det å få 90 minutter var jævla godt, sier Nyland.   Ruud Ramsli mener det er viktig for laget at Chrisander Nyland nå har åpnet målkontoen for sesongen.   – Det tror jeg er like viktig for begge parter, for vi har jo slitt litt i midten foran, det må jeg innrømme. Tor Erik er skadet, Chrisander har vært halvskadet, så vi har gjort litt forskjellige løsninger. I dag satt det igjen, og det er veldig viktig for laget å ha en spiss som jobber hardt, er på hugget og scorer mål. Vi blir veldig mye farligere, sånn totalt sett. Det er ekstremt viktig, sier han.

18 hjemmekamper på rad med scoring

Etter en voldsom dominans i åpningsminuttene, løsnet det for hjemmelaget og Chrisander Nyland like før pause. Erik Ruud Ramsli slo innlegget på pannebrasken til Nyland, som headet Sunndal i en fortjent ledelse mot serietoer Malmefjorden.   1-0-scoringen betyr at Sunndal nå har scoret i 18 hjemmekamper på rad i 4. divisjon. Sist gang rødtrøyene gikk målløse av banen på eget gress, var mot KBK 2 i 2016.   Sunndal ledet på Sande stadion. Scoringsstatistikken på hjemmebane var også forbedret. Men kort tid etter sidebytte skulle imidlertid gjestene fra Malmefjorden forverre en annen Sunndal-statistikk, da de kontret inn utligningsmålet.   Nullen sprakk for Sunndal, noe som den nå har gjort i 54 av lagets 71 kamper i 4. divisjon siden de kom ned fra 3. divisjon i 2014. De har altså holdt nullen i kun 17 av 71 seriekamper siden 2015.

– Var nødt til å vinne

Chrisander Nyland sørget for ny Sunndal-ledelse ti minutter ut i andre omgang. Et innlegg fra Lars Emil Flakk endte i stolpen, men på returen satte Nyland, fra kort hold, inn sitt andre mål for dagen. Samme mann var sikker alene med keeper drøye ti minutter før slutt.   3-1 til Sunndal som nå er tilbake på vinnersporet etter 3-2-tapet for Vestnes Varfjell sist helg. Det er nå fire poeng opp til ledende Eide/Omegn. Malmefjorden, som før Tomrefjords møte med Averøykameratene fortsatt innehar andreplassen i 4. divisjon, stoppet dermed på 14 kamper på rad uten tap i både 4.- og 5. divisjon.   – Det er noen lag som begynner å få mye poeng, så vi kan ikke havne for langt bak. Vi var egentlig nødt til å vinne i dag hvis vi skal være med på noe. Det greide vi, sier Torgeir Ruud Ramsli.