I år er det 20 år siden de mange travinteresserte i Sunndal og omegn kunne ta i bruk anlegget på Røhjelløran. Et anlegg som er mye i bruk. I sommerhalvåret er det treninger stort sett hver søndag. Mange tilbringer flere timer i uka i stallen også utenom de faste treningene. Litt flere enn de er villige til å innrømme ...

Har kjørt inn over 800.000

De ivrigste av de vel hundre medlemmene reiser rundt på travløp til ulike steder i landet.

Egil Gikling har hatt stor glede av «Gikling Lomeo». Den ni år gamle kaldblodshesten har kjørt inn godt over 800.000 kroner. Leangen er heimebane for medlemmene i travklubben som også har medlemmer fra Tingvoll, Oppdal og Nesset.

På Leangen er det løp hver mandag i sesongen.

– Der konkurrerer vi mot de virkelig store. Sist mandag stilte Jomar Blekkan med en hest som har kjørt inn 3,7 millioner kroner, forteller Egil Gikling.

Gikling tok sjøl mot «Gikling Romeo». Han tok også mot mora. Også bestemora til kaldblodshesten stammer fra garden.

Han og broren Oddvar eier hestene sammen.

– Godt miljø

Hesteeierne Aud-Jorunn Akerløkken og Elin Nisjaløkk setter begge stor pris på det gode miljøet på Røhjelløran. Elin har amatør trene- og kjørelisens og kan kjøre løp.

Også Edmund Morewood setter pris på hestemiljøet. Han kjører ofte til og fra Eidsøra for å trene «Oddli Julius.»

–Det går med mye tid, men det er verdt det. Foreløpig har ikke de to hestene jeg har nå kjørt løp, men målet er å få «Oddli Julius» klar for løp i sommer, sier Morewood – som i tidligere år har hatt flere spreke varmblodshester med gode resultat på travbanen.

– Håper på 30 hester

Under jubileumsløpet lørdag 2. juni håper alle på stor deltakelse. Det kan konkurreres i ti løp. Vinneren premieres med 5000 kroner. Videre pengepremier halveres ned til 500 kroner.

– Vi håper det stiller minst 30 hester. Her blir det flott å være både for hester og publikum. Vi har kiosksalg og området er også godt tilrettelagt for småbarnsfamilier, sier Elin Nisjaløkk og Aud Jorunn Akerløkken.