Trond Ørjan Eide, Strindheim, tok sin tredje strake seier i Trollheimsløpet. Med 21 poeng kunne han ta med seg vandrepremien - en rosemalt kistestol - heim til odel og eie.

Tida ble som bra som 19:19, utklassing av konkurrentene der Johan Tøndel Hammer fra Børsa i klasse M19-20 år var nærmest med 21:12, nesten to minutter etter Eide.

I kvinneklassen forbedret Berit Mogstad, Rindal IL, sin personlige rekord fra i fjor, og med tida 23:14 var hun nøyaktig minuttet foran Ingeborg Eide fra Byåsen. Det vil si at med seier også neste år kan Mogstad ta med vandrepremien heim.

Mali Eidnes Bakken i klasse J15-16 år var bare sekunder fra å slette Laila Selbekks løyperekord i klassen. Hun sier sjøl hun følte seg litt tung, noe vi tolker dit hen at løyperekorden står for fall med en Mali i toppform.

De yngre klassene var ganske så tynt besatt grunnet konkurrerende arrangement, blant annet SILregn-cupen i Surnadal.

Det medførte nok også at flere foreldre var opptatt på annet hold, og arrangørene sier seg fornøyd med 60 i trimklassen mot 72 i fjor.

37 stilte i konkurranseklassene, og Trollheimsløpet fikk totalt 97 startende på søndag.

Løpsleder Tor Jarle Bolme finner det på sin plass å rose tidtakergjengen, og understreker at tidtakingen i Rindal er på et meget høyt nivå blant annet med mellomtider fra ute i løypa.

- Utfordringene med tidtaking i et Trollheimsløp med fellesstart kommer sjølsagt ikke opp mot et skirenn med individuell start, og vi setter veldig pris på å ha med oss tidtakere med erfaring fra langrenn, sier han.