– Da skal karene ha skryt for at de ikke gir opp, og vi presser kraftig de siste minuttene. Det resulterer i både 5-3 ved Stein (Todalshaug) og 5-4 ved Petros (Simon Bokre), men dessverre klarer vi ikke få inn mål nummer fem, selv om vi opprettholder trykket og får et par cornere etter 5-4-målet, sier Surnadals assistenttrener, Øystein Hjelle Bondhus.

Mistet ledelsen

Det var Surnadal som åpnet kampen best på Vestnes idrettspark. Laget gikk opp i ledelsen etter elleve minutter ved Erik Kvendset Andersen. Venstrekanten vant en duell med vertenes keeper og ballen spratt i mål til protester fra hjemmelagets innbytterbenk. De mente keeper Adrian Liabø fikk for tøff behandling av Kvendset Andersen. Men dommeren godkjente scoringen.

Ledelsen varte i sju minutter. Vestnes Varfjell fikk satt et trykk på Surnadal-forsvaret. Ballen endte til slutt opp hos David Sissoko, som dro seg innover innenfor sekstenmeteren før han skjøt ballen lavt forbi Surnadal-målvakt Mattis Fiske.

29 minutter ut i omgangen var kampen snudd. Surnadal ble straffet for enkle pasningsfeil i de bakre rekker og Tommy Kanishi Andreassen straffet Surnadal-forsvaret med en kontant avslutning i hjørnet. Kun to minutter senere curlet samme mann inn hjemmelagets tredje scoring.

Stein Todalshaug ville ikke være noe dårligere enn Kanishi Andreassen. To minutter etter Vestnes Varfjells tredje scoring, var det Todalshaugs tur til å curle ballen flott i vinkelen.

Kapteinen sendt av banen

Hjemmelaget gikk opp til 4-2 ved Sissoko to minutter ut i andre omgang, før Jarle Løvik Salte økte på til 5-2 ti minutter før slutt.

Stein Todalshaug reduserte fra straffemerket fem minutter senere, før Petros Simon Bokre tente et nytt håp i sluttminuttene med sin 5-4-scoring. Kaptein Vegar Brøske løp inn i mål for å hente ballen ut av nettmaskene. Det samme gjorde en Vestnes Varfjell-spiller. Det resulterte i en brytekamp, noe som endte med at Brøske fikk tildelt sitt andre gule kort.

Det betyr at midtstopperen må stå over kampen mot Malmefjorden/Ekko/Aureosen kommende søndag.

– Vi klarer dessverre ikke å komme opp mot vårt beste i denne kampen, og da blir det ikke poeng på bortebane mot et såpass godt hjemmelag som Vestnes Varfjell. Nå gleder vi oss til nye muligheter mot Malmefjorden neste søndag, sier Hjelle Bondhus.