Jan Vidar brøt den magiske 1 time og 30-minuttersgrensa da han ble klokket i mål på 1,28,19. Bekken forbedret sin personlige rekord med over fire minutter. Han løp hele ni minutter raskere enn i fjor da det var våte og vanskelige forhold. Sunndal-løperen opplevde underlaget som vanskelig for ett år siden. Det var både vått og gjørmete for han og de nesten 10 000 som stilte til start.

– Jeg er veldig fornøyd med at jeg for aller første gang klarer å komme meg under en og en halv time. Det beviser at treningen som jeg har lagt ned gir resultater. Vi er en liten gjeng som trener sammen gjennom hele året. For mitt vedkommende blir det gjerne fem-seks ukentlige økter. Forholdene ligger til rette for alle som vil drive med løping i Sunndal, sa Brekken til lokalavisa.

Fint treningsmål

Jan Vidar kan fortelle at han bruker Birken som treningsmål. Det godt og vel 21-kilometer lange terrengløpet er som oftest det første løpet han stiller opp i. Bekken og to sambygdinger kjører et skikkelig maratonløp den dagen Birken arrangeres. For de velger å kjøre opp og ned på dagen fremfor å legge inn en overnatting eller to. De har konkludert med at det fungerer veldig bra.

– Vi kjører fra Sunndal i sekstiden på morgenkvisten og retunerer når vi har kommet i mål og fått roet oss ned. Det er godt tilrettelagt når det gjelder transport og logistikk i Birkebeinerløpet. Det gjør det enklere for oss å være med uten å legge inn overnatting. Vi parkerer bilen og går rett inn på en av de ventede bussene når vi kommer til Lillehammer, sa Brekken.

Profesjonelt opplegg

Sliteren kan opplyse at han helt siden debuten i Birkebeinerløpet, har vært fast bestemt på å delta flere gager i terrengklassikeren som hvert år samler rundt 10 000 deltakere. Den spesielle stemningen i start og målområdet og ikke minst langs løypa er en av grunnene til at han kommer tilbake. En annen er de store klassene og det strømlinjede arrangementet. Det meste går på skinner og Jan Vidar synes det er artig å være med i et løp med så mange konkurrenter.

– Varmen var utfordrende i år. Jeg er ikke spesielt glad i å konkurrere når det er så varmt som det som var tilfelle denne gangen. Men det var ikke verre for meg enn de andre, sa 43-åringen etter at han hadde svettet i nærmere 30 varmegrader. Det var derfor forståelig at han så frem til å avkjøle kroppen.