Det flotte sommerværet satte en ffott ramme rundt todagerstevnet der det var 33 ekvipasjer i aksjon med totalt 63 starter. Ekvipasjer fra 14 klubber i Midt-Norge var påmeldt til stevnet. Sju ekvipasjer representerte Sunndal Rideklubb, som dermed kunne vise seg fram på heimebane. Det var første gangen klubben påtok seg å arrangere landsstevne, en debut som ble bestått med glans.

– Jeg mener vi er den første klubben i fylket som arrangerer et slikt stevne i dressurridning, forteller Aarflot.

Mange vil prøve

Klubben har et sted mellom 80 og 90 medlemmer og har stor pågang av unge ryttere som gjerne vil prøve seg på hesteryggen.

– Vi er i gang igjen med rideskolen som ikke har vært i drift på et par år. Her får interesserte prøve seg med leid hest, før de eventuelt kjøper egen hest. Det er populært.

Sunndal Rideklubb inviterer til et par tre stevner i året. 14.-16.september skal klubben arrangere kretsmesterskap.

Gode resultat

Solrunn Aarflot oppsummerer stevnet slik:

– Marion Bjerkseter Larsen og ponnien Maja (startet rekruttklasse LD og fikk deltagersløyfe

– Sofie Heen Aas og ponnien Hringur (startet rekruttklasse LD samt konkurranseklasse LC, og fikk deltagersløyfe)

– Ingun Løseth og Letichia (startet LB med resultat 62%)

– Ailin Larsen og Surprice (startet LB med resultat opp til 62%)

– Maren Aarflot Strandheim og Untouchable II (startet FEI/MC program for ponni med resultat opp til 64%). Ekvipasjen kvalifiserte seg til NM ved sitt første stevne sammen ved Hamar forrige helg.

– Maren Aarflot Strandheim og My Presious (startet FEI/MC program for ponni med resultat opp til 66% og vant med det nevnte klasse på søndag, og fikk andreplass lørsdag. Ekvipasjen deltok i NM ponni i fjor, og er kvalifisert for årets NM for ponni kat 1.

–Anne Hafsås på Victor (startet MB og FEI junior med prosenter opp til 64%). Ekvipasjen deltok i NM junior i fjor, og er kvalifisert for årets NM. De rir stevnets høyeste klasse.

I dommerpanelet var blant annet Louise Almlund Løkken – regjerende Norgesmester for seniorer, og EM deltager for Norge.

Dommerne skriver protokoll som leveres alle ryttere etter hvert ritt med tilbakemelding på øvelsene.

Blant FH ryttere (ryttere med funksjonshemming) var en tidligere Norgesmestser i ponniklassen (ekvipasjen er fra Molde).

En annen FH deltager (fra Krisitansund) oppnådde så godt resultat søndag, at de oppnådde første del av kvalifisering til NM for FH ryttere.