Da var det spilt 85 minutter av oppgjøret. Angriperen, tilbake på ferie i Surnadal, satte rolig og kontrollert inn 3-2-scoringen.

Dermed er Surnadal tilbake på vinnersporet etter tapet for Vestnes Varfjell sist helg. Det var en lettet Surnadal-trener som Driva snakket med etter kampslutt. For det var ingen stor oppvisning av hjemmelaget på Syltøran.

– Ja, jeg er lettet over tre poeng. Men det er dét og ja. Klart, vi står jo kampen veldig godt i forhold til de, vi er jo veldig godt trent. Ellers i kampen spiller vi godt under pari, vil jeg si. Ballen går for sakte, vi slurver voldsomt i pasningsspillet og inviterer de på en måte med lette dødballer, og da er de sterke, sier trener Webjørn Holten.

– Det er godt å vinne på slike dager, og det er det vi tar med oss egentlig. Prestasjonsmessig har vi hatt bedre kamper enn i dag. Vi vinner på en halvdårlig dag, og det er jeg veldig godt fornøyd med, sier han.

To ganger i tverliggeren

Det startet så lovende for Surnadal da Sander Smevoll avsluttet en flott kontring etter bare fire minutter. I åpningsminuttet hadde gjestene hatt et innlegg i tverrliggeren.

Så utlignet Malmefjorden til 1-1 i det 17. minutt før de 12 minutter senere bommet på et straffespark. De skulle få nok en sjanse fra ellevemetersmerket like før pause, og denne ble straffesparket satt i mål.

Avgjørende bytter

– Hva tenker du når dere går inn til pause på 1-2?

– Jeg tenker arbeidsoppgaver, egentlig. Vi må være mer tålmodig og mer presis i pasningsspillet. Jeg tenker ikke så mye annet enn det. Jeg tenker på hva vi kan gjøre annerledes og hva vi kan forandre på. Men vi forandrer jo ikke på det før det er igjen 25 minutter. Da la vi om litt på formasjonen. Det funket ganske topp, da, svarer Holten.

Holten byttet innpå Bjørnar Dalsegg Sæter mot slutten av første omgang, en halvskadet Stein Todalshaug inn etter drøye timen, og Helge Drøpping etter 71 minutter. Seks minutter tok det før sistnevnte hadde utlignet på Syltøran. Og fem minutter før slutt dukket han opp, som så mange ganger før for Surnadal, både i 3. divisjon og 4. divisjon – Bjørnar Dalsegg Sæter.