Surnadal tar nemlig sommerpause på tredjeplass på fjerdedivisjonstabellen, i skrivende stund kun tre poeng bak ledende Tomrefjord. Det kan bli fire poeng – om Sunndal skulle vinne sin kamp borte mot Averøykameratene lørdag. Uansett: Tabellen lyver aldri. Surnadal er helt der oppe med de andre topplagene etter litt over halvspilt serie. – Jo - det er greit det, svarer Surnadal-trener Webjørn Holten på spørsmål om hvordan det er å ta sommerpause så tett med tabelltopp i 4. divisjon. Han fortsetter:– Prestasjonen gjør følelsen enda bedre egentlig. Vi spilte en meget god kamp i dag. Det er det viktigste. Spillerne får se litt hvor potensialet ligger. Men vi skulle vunnet med langt flere sifre i dag, sier Holten. For etter tre strake tap for Eide/Omegn, var det Surnadal som til slutt kunne juble for tre poeng i oppgjøret på Syltøran. Lagene hadde allerede møttes to ganger tidligere denne sesongen, i NM-kvalifiseringen og i første serierunde. Derfor smakte det nok litt ekstra godt med tre poeng for hjemmelaget. Bjørnar Dalsegg Sæter gjorde som i forrige hjemmekamp mot Malmefjorden/Ekko/Aureosen: Han ble matchvinner forholdsvis sent i andre omgang mot tabelltopp-jagende Eide/Omegn. Surnadal virker å ha meldt seg på i kampen om opprykket. – Vi er jo der. Og det er jo klart, prestasjonene våre jevnt over tilsier jo at vi fortjener å være med. Vi har sakte, men sikkert utviklet oss i rett retning. Samtidig er det mye å hente, vi har enkeltkamper og omganger som har vært svake også. Så jeg tror nok fortsatt at iallfall Sunndal og KFK blir et hakk vassere enn de andre lagene utover høsten, sier Holten. – Imponert over gutteneSurnadal-treneren melder om en meget god første omgang av hjemmelaget, selv om det var Eide/Omegn, laget som var ubeseiret på bortebane (3-3-0) før oppgjøret, som tok ledelsen på et straffespark 17 minutter ut i kampen. Ledelsen varte imidlertid i kun fem minutter, da kriget Kristian Ansnes inn 1-1 etter et innlegg fra Stein Todalshaug. Trener Holten beskriver målet som et typisk «Kristian-mål» - et krigermål. Surnadal hadde i tillegg blant annet tre skudd i stolpen i første omgang. Dominansen var ikke like stor i andre omgang, men Surnadal hadde fortsatt god kontroll på Eide/Omegn. Surnadal leverte til årsbeste, mener Holten.  –  Meget, meget god kamp. Vår beste i år i tillegg til KFK. Vi gjør det vi er enige om - lar den ballen gå. Vi har mange som melder seg på; indreløpere som løper vanvittig godt og mye og et forsvar som står veldig bra. Jeg er rett og slett imponert over guttene, sier han. Hit - men ikke lengerSurnadal slet med å omsette sjansene i mål i første omgang. Skulle Eide/Omegn stjele med seg seieren som i cupoppgjøret i mars? Nei. I stedet, 64 minutter ut i kampen, sikret Bjørnar Dalsegg Sæter tre poeng for hjemmelaget. 27-åringen ble også matchvinner i comebacket mot Malmefjorden i forrige hjemmekamp. Webjørn Holten bekrefter at dette var Dalsegg Sæters siste kamp for Surnadal denne sesongen. – Han blir med og trener i ferien, men han er ikke med til høstsesongen, sier Holten.