Mandag 9. juni er det klart for Småtrolluka, fotballskolen som i sin tid ble startet av Eli Landsem.

Hun er fortsatt med, og vil blant annet holde foredrag for unge fotballspillere.

Teoretisk input får vi også fra Peder Winsnes i Ranheim Fotballklubb.

Han vil blant annet fortelle om hva som kreves for å bli lagt merke til som fotballspiller med tanke på en mulig karriere i en toppklubb.

Disse foredragene er beregnet på deltakerne i Småtrolluka PLUSS, altså de litt eldre ungdommene som ønsker å satse på fotball.

13-åringer i PLUSS-gruppa

Styreleder i Småtrolluka, Johannes Løset opplyser at de har flyttet den nedre aldersgrensa i denne gruppa slik at tilbudet omfatter deltakere fra 13–17 år.

Ellers er det fotballskole fra 6 år og oppover, der Løset forteller at det er fortsatt ledige plasser.

– Vi merker oss at det utenom egen klubb og nabobygda Surnadal, først og fremst er deltakere fra Trøndelag. Vi kunne gjerne tenkt oss å ha flere også fra Driva-distriktet, sier han.

Fotballskolen for de yngre inneholder mye mer enn fotball, og det er fritidsaktiviteter hver kveld som kino, diskotek, fotballgolf, semifinaler i fotball-VM på storskjerm og sjølsagt Rindal Sparebanks Triatlon.

Den går av stabelen ved Igltjønna torsdag kveld i Småtrolluka, og omfatter svømming (vassing for de yngste), sykling og løping.

Godt utstyrt med arenaer

Trollbanen er hovedarena, med Rindalshallen som arena for PLUSS – samt Rinnvollen etter behov.

– Vi har høy instruktørtetthet slik at alle skal bli sett og få veiledning, forteller Løset.

Instruktørene kommer fra egne rekker i Rindal IL, fra Strømmen IL, proffe trenere fra Trøndelag idrettskrets og fra Ranheim Fotball.

Han understreker også at deltakere som ikke overnatter, men der foreldrene ikke har anledning til å være til stede hele dagen, får tilbud om lunsj i kantina ved Rindal skole under oppsyn av voksne.

Det vil også være voksne badevakter ved Igltjønna til enhver tid.