Selv om det ikke ville seg helt for Leif under tirsdagens TV-sendte skyting, nådde han et meget anstendig resultat i forhold til treningsgrunnlaget. Faktum er at Sunndal-skytteren kun var ett eneste poeng unna et mulig kongelag også i år.

- Jeg har vært enda nærmere kongelaget de tre foregående årene. Det har skilt meg 0,1 poeng fra en slik plass når jeg har vært som nærmest.

- Jeg må være fornøyd med det jeg presterte i dag, men hadde jeg hatt tid og muligheter til å trene slik jeg burde gjort, ville kanskje resultatet blitt noe bedre, slik jeg ser det. Jeg setter pris på å få skyte såpass langt ut på dagen som det jeg gjorde her nå. Da får jeg normalt bearbeidet spenningsnivået slik jeg ønsker før jeg går inn og skyter. Men det krever at jeg har et enda bedre treningsgrunnlag før jeg kan hente maksimalt ut av den prosessen, sier Leif Gravem.

Også Eline Lillegård fra Hjelmen fortjener ros for måte hun taklet hele oppstyret rundt Landsskytterstevnet på. Eline har ikke hatt det bare enkelt i de to siste helgene, men når alvoret var der, klarte hun likevel å mane fram gode krefter. Med 242 poeng endte Eline på 85. plass innledningsvis.

Terje Nisja fra Sunndal ble kanskje sett på som den fremste kandidaten på forhånd denne gang, men Terje nøyde seg med 241 poeng etter en litt ”håpløs” 44-serie på stående. Ingar Waag fra Surnadal har all grunn til å være fornøyd etter 240 poeng.

Ove Folland fra Sunndal imponerte blant mange gode skyttere da han ble fjerdemann i V73-finalen med 100 poeng og seks sentrumstiere.

Vegard Fjærli fra Bæverdalen sluttet på 14. plass i rekruttfinalen på bane etter 100 poeng med fem sentrumstiere.

Juniorene skjøt innledende baneskyting tirsdag, men noen lag gjenstår til onsdag morgen. Foreløpig ligger Karen Snekvik fra Surnadal på femteplass og Ronja Hammervold fra Eidsvåg og Eidsøra på niendeplass, begge med 250 poeng.

Hans Øie Bævre fra Bæverdalen mistet ett poeng innledningsvis, men ligger til tross for det på 19. plass.

På felten i klasse 3 leverte Ida Jamtøy Heggem fra Reinsfjell meget sterk skyting og fikk anvist 30/13. Det ga henne 11. plass før den store finaledagen for feltskytterne på fredag.

Eldre rekrutt har skutt felt i dag og der skjøt tre av de lokale skytterne meget bra. Erling Waag fra Surnadal fikk 30/24, Signe Eggestøl Husby fra Sunndal fikk anvist 30/23 og Ola Nordvik fra Bæverdalen fikk anvist 30/21.