Surnadal motocrossklubb sto denne helgen som arrangører av Midt-Norsk mesterskap i motocross. I helgen kjørtes det ulike klasser i speedcross, hvor man kjører 8 runder per heat. Klassene var delt inn i mosjon/nybegynner, MX 85 med forskjellige årsklasser, MX junior og MX open.

Surnadal Motocrossklubb stilte med til sammen 10 kjørere i konkurranseklassene. Disse var Ailo Røen i MX 65 (barneidrett), Aleksander Rognskog, Oliver Monsøy Ervik og Lars Holte i MX 85, Daniel Ranheim. Alexander Kauf, Mathias Rognskog, Håkon Kvammen Sæter og Råg Rindal i MX junior. Håkon Sæther, Råg Rindal og Christian Forbregd stilte også i MX Open.

Vant begge sine klasser

Råg Rindal stakk seg frem tidlig under mesterskapet, og vant alle sine klasser. En svært imponerende innsats av 16-åringen, som er den eneste av de startene i MX open med 125cc sykkel. Her starter de fleste med 250cc sykler. Råg Rindal viser derfor, når han vinner alle heatene uten ett hvor han kommer på andreplass, at det handler minst like mye om teknikk som å ha en sykkel som går fort. Det var tydelig at han tidvis lekte seg gjennom banen.

– Det er veldig gøy å kjøre på hjemmebane. Planen videre nå er bare å henge med, sa Råg ydmykt før de siste heatene startet søndag.

Seieren i juniorklassen ble sikret etter seieren i heat 3, men han kjørte likevel det fjerde og tok seieren også her. I MX opens fjerde og siste heat var det allerede klart at Råg kom til å vinne sammenlagt – men ekstra spennende ble det likevel. Om han tok seieren også i dette heatet hadde han vunnet alt som var å vinne dette mesterskapet. Men bare et sekund bak vinneren kjøre Råg inn på en andreplass, men ble sammenlagtvinner i begge sine klasser.

En enorm prestasjon for en ung kjører.

Lokale prestasjoner

Resten av de lokale kjørerne imponerte også på banen i helga. I MX junior fikk Mathias Rognskog en flott tredjeplass sammenlagt. Håkon Kvammen Sæter kom på fjerde, Andreas Bolme på 16. plass, Daniel Ranheim på 17. plass. Aleksander Kauf på 21. plass.

I MX open tok Håkon Kvammen Sæter 8.-plassen, og Christian Forbregd 24.-plassen.

Under mesterskapet var det også meldt så mange kvinner at de stilte i en egen klasse. Surnadal har ingen kvinnelige kjørere, ifølge klubben er det svært positivt at flere kvinner ønsker å kjøre.

Skryter av banen

Med vel 220 deltakere var det folksomt på området på Kvande. Mange klasser skulle avvikles denne søndagen, og det er lite som skal til før tidsskjema og hendelser gjør at ting ikke går etter planen. På grunn av en ulykke på banen tidlig på dagen ble programmet utsatt med 40 minutter, men dette ble hentet inn igjen i løpet av dagen. Leder i Surnadal Motocrossklubb, Jens Otnes Madsen, sier seg fornøyd med arrangementet.

– Vi har fått mye tilbakemeldinger fra dem som deltar på at banen rett og slett er perfekt. Det har regnet en del, men banen er verken for tørr eller for våt, forteller han.

De har tidligere hatt problemer med overvann, men til tross for regnbygene denne helgen har det gått veldig fint.

– Vi var redd for at det kom til å bli et gjørmebad uten like, men det har vi heldigvis unngått, sier Madsen.

Sikkerhet er svært viktig under slike arrangementer, og på bakgrunn av at en seks år gammel gutt omkom etter å ha blitt påkjørt av en motocrossfører i Oppdal i mai, har også sikkerheten på banen på Kvande blitt satt i høysete. Nye flaggposter har kommet til, og fokuset har blitt større forteller Madsen.

Neste del av Midt-Norsk mesterskap blir arrangert i Mosjøen senere i august. før det avsluttes i Molde i september.