– Jeg føler selv at jeg er veldig bra i rute til min andre seniorsesong. Jeg har trent godt og har forbedret meg på testene. Det meste tyder på at jeg er sterkere nå og har kommet lengre i sesongforberedelsene enn jeg hadde gjort på samme tidspunkt i fjor. Prestasjonene i Toppidrettsveka tyder på at jeg er nærmere de beste enn noen gang, sier 21-åringen som har valgt å ha hundre prosent fokus på skisatsingen. Det blir bare litt jobbing på gården mellom øktene.

– Jeg trives som gårdskar. Det er fint å ha noe annet enn treningen å bruke tid og energi. Men det meste av tiden går med det til det og restitusjon ettersom jeg trener ganske mye. Jeg føler at det er viktig å få kvilt nok for å få full effekt av treningsøktene. Kroppsarbeidet på gården er både fin avveksling og bra styrketrening. Det blir en del gratis trening gjennom arbeidsøktene, sier Jo som oppnådde gode resultater gjennom junioralderen.

Fulgte verdensstjerner

Den første seniorsesongen var også oppløftende. Jo Svinsås var ikke lengre bak enn at han ser at det på sikt er mulig å utfordre de som dominerer i norsk langrenn. Det fikk han nye bekreftelser på i forbindelse med Toppidrettsveka. Mest fornøyd var han med det 24 kilometer lange distanserennet fra Aure til Brekka. Den forholdsvis ferske seniorløperen var med de beste hekt til den siste stigningen. Fort gikk det også på sprinten senere på dagen.

– Det var utrolig artig å få gå i heat sammen med storkanoer som Pellegrino og Chanavat som var på pallen jevnlig i vinter. Jeg syntes det var inspirerende at jeg klarte å henge på italieneren og franskmannen. Den avsluttende jaktstarten på lørdag bra preg av at jeg hadde tre tøffe konkurranser i beina da jeg tok fatt på det rennet. Jeg er uansett veldig godt fornøyd med Toppidrettsveka selv om det gikk tyngre enn jeg skulle ønske, sa Jo som er med på kretslaget.

Mange samlingsdøgn

Det innebærer at han hver måned er på samling. For en som gjør mesteparten av treningsjobben på egen hånd, er det motiverende å få kjørt økter sammen med kretslagskollegene med jevne mellomrom.

– Hvilke mål har du satt deg i det som er din andre seniorsesong, Jo?

– Jeg har lyst til å bli bedre både på distanse og i sprint hvor jeg nok har størst muligheter til å hevde meg. Jeg har forhåpninger om at jeg skal klare å ta meg til sprintfinaler i norgescupen selv om nivået er høyt. U 23-VM er også et mål til tross for at nåløyet er veldig trangt. Det er et mål å være topp 30 i alle nasjonale og internasjonale renn som jeg går. Sommertreningen bærer preg av at jeg har best forutsetninger for å hevde meg i sprint, avslutter Svinsås.