Sunndal – Nardo 5-0

Surnadal/Søya/Todalen – Orkanger 2-2

Både Sunndal og Surnadal/Søya/Todalen har slitt med å score nok mål i 2. divisjon denne sesongen. Lagene kjemper en tøff kamp mot Nardo og Byåsen KF 2 om å unngå nedrykk.

Men etter at Espen Fougli Vraalsen tok over treneransvaret, har Surnadal/Søya/Todalen blomstret offensivt innledningsvis i høst. Og etter at Sunndal endelig fikk erstattet Mari Gjul med en annen målscorer, Maja Tveit Naalsund, så har også de grunn til å ta fatt på resten høstsesongen med optimisme.

10 mål i høst

Mari Gjul scoret ett mål for Surnadal/Søya/Todalen i 2-2-kampen hjemme mot Orkanger. Dermed er hun oppe i fem scoringer allerede i høst, på tre kamper. I vår ble det bare med den ene scoringen mot Byåsen KF 2.

«Under vårsesongen slet jeg med langvarig forkjølelse som gjorde at jeg ikke fikk yte så mye jeg skulle ønske på trenings-arenaen. Nå føler jeg at formen er fin. Det var også mye på skolen før sommerferien, som kanskje gjorde at jeg ikke var så fokusert på fotballen», skriver Gjul til Driva.

Gjul og Surnadal/Søya/Todalen tapte 1-6 for topplaget KIL/Hemne i Vraalsens første kamp på sidelinjen, men slo til med hele 7-1 over tabellnabo Nardo i runden etter. Og 0-5 i vårmøtet mellom samarbeidslaget og Orkanger, ble nå til 2-2 på Syltøran. Laget som scoret åtte mål på de ni første kampene, har nå scoret ti på de tre første denne høsten.

Mari Gjul forklarer:

«Fra første trening med Espen var det gjenvinning av ball som var det store fokuset, både høyt og lavt i banen. Det at treningene og fokuset har vært på dette temaet, har også ført til at vi har blitt bedre på dette. Dermed har vi mer ball høyt i banen, og derav mer sjanser og mål».

Sa nei til Surnadal og Træff

I Sunndal har Maja Tveit Naalsund fått en god start i Sunndal-trøya, med fire scoringer på tre kamper i høst. Hun debuterte med scoring i 1-4-tapet for Trondheims-Ørn og var tidvis et uromoment for Fortuna-forsvaret i bortekampen mot Fortuna Ålesund. Hjemme mot bunnrival Nardo, vartet angriperen opp med hat trick – på ti minutter.

– Jo da, jeg er ganske fornøyd med det, sier tremålsscoreren om den flotte starten.

Naalsund som hospiterte for sunndals juniorlag på lån fra CFK/Dahle under Norway Cup i 2017, spilte faktisk vårsesongen for Kristiansund FKs G19-lag, men følte tiden var inne for å spille sammen med jentene igjen. Tre klubber tok kontakt med 18-åringen; Sunndal og Surnadal/Søya/Todalen i 2. divisjon og Træff i 3. divisjon.

– Sunndal var det mest aktuelle. Fordi jeg kjenner alle jentene, og det er i 2. divisjon - ikke i 3. divisjon som Træff holder til i. Surnadal var jo nyopprykket i 2. divisjon, så jeg syntes Sunndal var det beste alternativet, forklarer hun.

Og i Sunndal-troppen har det ikke vært vanskelig for en «nykommer» å bli en del av «gruppen». Hun skryter av laget, og får selv komplimenter i ulike former.

– Alle sammen har tatt meg veldig godt imot, både med meldinger om god innsats etter trening, og meldinger etter kamp hvor de skryter av meg. Mange klemmer også. Veldig snille jenter og flinke trenere, som har tatt meg ekstremt godt imot, sier Naalsund.