På forhånd var idrettslaget kanskje mest spent på kampen mellom kretscupens sammenlagtleder, Are Uran, og Vistdals egen Runar Ødegård, som lå på 2.plass totalt. Begge har i alle utgaver av løpet hevdet seg i teten, så det var forventninger. Men en 15 åring fra Åndalsnes, Iver Synstnes Hole, blanda seg fint inn i teten, og var den som kryssa mållinja først i år på tida 31.31. Are Uran, Havørn IL, tok 2.plassen på tida 31.40 og Runar Ødegård, Vistdal IL tok 3.plass. på tida 31.52.

Fra Sverige

Dameklassen ble vunnet av Johanna Åstrøm fra Sverige, bosatt i Rauma. Hun løp på sterke 36.03 – og nærma seg løpsrekorden for damene - 35.52 – satt av Live Solheimdal. Deretter fulgte Benedikte Liepelt på tida 41.02 og Lillian Todnem fra Norodd IL på tiden 42.06.

Lillian leder kretscupen foran Benedikte, og beholdt ledelsen selv om det var Benedikte som var raskest av de opp Stornebba i år. Vistdals egen, Vilde Roysdatter Lange, fikk det tungt opp løypa og kom inn på 4.pl.på 42.30.

Fire sprekinger

I den yngste klassen G13-14 år var det fire sprekinger fra arrangørklubben som deltok i konkurransen; 2 blad Ola – Gjøen og Lange, Erik Hagbø Myklebostad og Tobias Lange Vikhagen. Ola Lange vant på tiden 39.54. Yngstemann Ola Gjøen, sprang for første gang, og vart ikke skremt av bakkene. De andre hadde testa traseen før, og alle tre satte nye personlige rekorder – sterk løping av samtlige!

Foruten de tidligere nevnte deltok Jon Megård, Ole Henrik Rindli og Joakim Albrigtsen for Vistdal IL.

32 løpere deltok på tid, og det var stor innsats og reale fighter helt til topps. Mange stilte også for første gang, og fikk kjenne på både syre og kramper opp de 650 høydemeterne til toppen.

58 trimmere

58 personer meldte seg på i trimklassen. De bidro til at det kom tilbakemeldinger om liv og røre oppover lia. Til og med deltakere fra Seattle, USA, stilte i klassen. Så i år ble det internasjonal deltakelse, Sverige og USA! En annen artig ting å lese fra deltakerlistene er at i aktivklassen deltok løpere fra 20 ulike lag og foreninger!

Etter løpet var det samling med kafe og premieutdeling i gymsalen ved skolen.

Arrangøren takker for oppmøte og ønsker alle velkommen tilbake neste år!