Nedturen fortsetter for herrefotballen i Eidsvåg:

Har ikke tatt et eneste poeng i årets serie

Men ledelsen fortviler ikke. Vi ser framover, sier leder i fotballgruppa, Anders Stokkeland.

Tung sesong: Trener Ronny Sandnes og leder Anders Stokkeland må se tilbake på en sesong uten poeng. Siste mulighet er mot Tingvoll på søndag. 

Sport

I fjor ble det ett poeng i 4. divisjon. Så langt står Eidsvåg uten poeng i årets 5. divisjon.  – Vi må ta samling i bunn, sier leder Anders Stokkeland i fotballgruppa.

Eidsvågfotballen på seniornivå har ikke lyktes de siste åra. I fjor ble det ett fattig poeng i 4. divisjon. I år har nedturen fortsatt i 5. divisjon. Foran sesongens siste kamp mot Tingvoll på søndag står bruntrøyene uten poeng. Eidsvåg har vært på høgde med motstanderne spillemessig i noen kamper, men samtlige har endt med tap.

Det er en situasjon som ingen i klubben er tilfreds med.

Ser framover

– Resultatene taler for seg sjøl. Det er der herrefotballen i Eidsvåg er nå. Vi må ta samling i bunn og se framover. Det er et lyspunkt at vi har yngre spillere som gjør det bra. På 14-årslaget vårt er det noen som kan prøve seg på a-laget neste sesong. Vi har også enda yngre spillere som vi må bygge laget rundt nå.

Stokkeland sier ingen ting er avgjort, men han både tror og håper at Eidsvåg stiller lag i neste års 6. divisjon.

– Nivået i 6. divisjon er ikke nødvendigvis så mye dårligere enn i 5. divisjon så vi må stå på for å vise oss fram også der.

Omstridt trenerskifte

Uenigheten rundt trenerskifte i Eidsvåg i fjor, har bidratt til den sportslige nedturen for laget. Flere spillere takket for seg og gikk til andre lag sammen med spillende trener Arnt Erik Brakstad som ikke fikk fortsette.

Ronny Sandnes tok over som hovedtrener. Han har gitt styret beskjed om at han ønsker å fokusere mer på å være spiller neste sesong. Han har bedt styret finnet et nytt trenerteam.

– Sandnes har hatt en vanskelig oppgave- med å stille et best mulig lag. Flere spillere har måttet melde forfall til kamper på grunn av arbeid. Det har derfor ikke vært noen enkel oppgave å være trener i år. Vi har startet arbeidet med å få et nytt trenerteam på plass.

– Det går greit?

– Vi skal sondere mulighetene framover, og håper å lykkes.

– Hvordan har publikumsinteressen vært i år?

– Den har nok vært minst like bra som i fjor. Noe av årsaka kan være at vi i år kun har hatt lokale spillere på laget.

Stokkeland viser til at klubben også har damelag som har spilt sjuer fotball i år. De tiller trolig også neste år.

– Jobben vår framover blir å bygge et lag for framtida, sier Stokkeland.