Sunndal herrer plassert for 2019-sesongen:

Tøff avdeling for Sunndal

Fotballekspert Jørgen Tjærnås tror Sunndal skal få en tøff jobb med å overleve i 3.divisjon i 2019.

Journalist og breddefotballekspert, Jørgen Tjærnås (innfelt), tror håpet for Sunndal ligger i å skrape sammen nok poeng på hjemmebane.  Foto: p

Sport

Lørdag ble avdelingsoppsettet for 3.divisjon klart kommende sesong. Sunndal havnet i avdeling med de andre lagene fra Møre og Romsdal, i tillegg til lag fra Oslo, Akershus og Østfold.

Breddefotballorakelet Jørgen Tjærnås har satt odds for Fansbet.com på alle avdelingene i 2.divisjon og 3.divisjon.

- Eidsvold Turn er naturlig favoritt i denne avdelingen. I tillegg er andrelagene til Molde og Stabæk 2 gode nok til å kjempe i toppen om de ønsker å rykke opp.

Også Lørenskog og Træff er lag som er ventet å kjempe i toppen.

I tillegg til Sunndal er også Oslo-lagene Årvoll, Rommen og Nordstrand, samt Aalesund 2, nyopprykket i denne avdelingen.

Breddefotballekspert: Dette venter Sunndal i Norsk Tipping-ligaen

Spår en tøff hverdag i 3. divisjon

Sunndals herrelag er tilbake i 3. divisjon etter fire sesonger i 4. divisjon.

- Det skal bli spennende å se hvordan de nyopprykkede lagene fra Oslo takler lange borteturer. Flere av spillerne er vant til korte turer på hverdager, det er langt fra sikkert alle spillerne blir med på overnattingsturer i helgene, vurderer Tjærnås.

- Å sette opp Norsk Tipping-ligaen har vært ekstra utfordrende i år, og det var ikke til å unngå at noen klubber får lengre reiser selv om vi prøver å begrense det mest mulig. Finnmark, Troms og Nordland er utfordrende reisemessig og Nord-Norge bør kobles mot lag fra Østlandet. Det er variasjon på hvilke lag fra Østlandet som får reisebelasting, sier konkurransedirektør i NFF, Nils Fisketjønn.

For Sunndal ligger håpet i å skrape sammen nok poeng på hjemmebane.

- Vi har satt hele 150 i vinnerodds på Sunndal. Det er høyest sammen med Rommen, og tilsier at vi tror det blir en knalltøff sesong for dem, avslutter Tjærnås.

Slik er oddsen til Fansbet på 3.divisjons avdeling 1:
Eidsvold Turn – 1.90
Molde 2 – 4.00
Træff – 4.50
Stabæk 2 – 5.00
Lørenskog – 10.00
Sarpsborg 08 2 – 15.00
Kråkeroy – 25.00
Herd – 50.00
Spjelkavik – 50.00
Aalesund 2 – 100.00
Nordstrand – 100.00
Årvoll – 100.00
Sunndal – 150.00
Rommen – 150.00