Nye løyper – og fluorforbud

I år inviterer Rindal IL til førjulsrenn i nytt løypenett – og til første arrangement i Trøndelag som har forbud mot skismurning med fluor.

Oliver Steinsvoll Ravn fra IL Leik fikk æren av å være førstemann ut i nye løyper i Rindalsrennet 2017. I år skal hele det nye løypenettet tas i bruk.  Foto: Magne Lillegård

Sport

Nye Rindal skistadion ble tatt i bruk til Rindalsrennet i fjor, men i år skal løperne ut i nytt løypenett for første gang.

Rennleder Håkon Solvik nevner at uttalelser spesielt fra eliteløperne har gått på at løypene i Rindal har vært for lette. Det er det en endring på nå – og noe løperne fikk en forsmak på i fjor da Emil Iversen og Kari Øyre Slind vant Rindalsrennet.

Vanligvis går rennet på søndag før jul, men siden den er på lillejulaften i år, er rennet flyttet til lørdag 22. desember.

Det er ikke verdenscuprenn denne helga, noe som kan bidra til at vi får noen kjente skinavn ute i løypene. Arrangøren håper i alle fall på stor deltakelse i alle årsklasser.

Norges Skiforbund har innført forbud mot gliprodukter som inneholder fluor i klassene for 16 år og yngre, og Rindalsrennet blir det første rennet i Trøndelag skikrets som arrangeres med dette forbudet.

Helsefare for smørerne, høye kostnader og miljø er nevnt som bakgrunn for forbudet.