Telemarkkjørerne i gang

Helga 15. og 16. desember startet sesongen for telemarkkjørerne. Flere løpere fra Eidsvåg oppnådde gode resultat under sesongåpningen på Gålå.

Telemarkkjørere: Kaja Husvik 15-16. år, Rakel Kvernberg Blø J17-21. år, John-Steinar Alme J17-21. år, og Sverre Solstad Alme 15-16. år deltok under sesongåpningen på Gålå.  Foto: privat

Sport

Eidsvåg Idrettslag stiller et sterkt mannskap også under vinterens telemarkkonkurranser. Under sesongåpningen på Gålå var det totalt 38 deltakere som stilte til start. fra klasse 11–12 år opp til senior. Det ble konkurrert i klassisk sprint på lørdag og parallell på søndag.

Fra Eidsvåg stilte Kaja Husvik, Rakel Kvernberg Blø, Sverre Solstad Alme og John Steinar Solstad Alme. I lørdagens klassisk sprint kom Kaja Husvik på 3. plass, Rakel Kvernberg på 7. plass, Sverre Solstad på 1. plass og John Steinar Solstad på 4. plass. i sine respektive klasser.

Under søndagens parallell kjørte Kaja inn til 2. plass, Rakel ble slått ut i 1/8. finalen, Sverre Solstad kjørte inn til en 3. plass. John-Steinar Alme ble slått ut i 1/2. finalen.

Rune Husvik er med i støtteapparatet for troppen fra Eidsvåg. Han sier deltakerne har all grunn til å være fornøyd.

– I klubben har vi tre kjørere som ikke deltok i helgas renn på grunn av skader.skader men noen av dem er tilbake allerede til neste NC som går den 12-13. januar i Vrådal.

Det er Lene Marie Husvik (korsbåndskade), Erik Kvernberg og Tor Kjetil Alstad som er ute med skader. Husvik håper de snart er tilbake.

– Vi er ni til ti aktive utøvere fra Eidsvåg som skal være med på ulike renn framover vinteren. I februar er det junior-VM i slovenske Krvavec, sier Husvik.

Erik Kvernberg kjørte inn til bronse under fjorårets Junior-VM. Med brist eller brudd i venstre foten er det spenning rundt om han er helt restituert til mesterskapet.