Markerte seg godt i Trøndersvøm

Sunndal fosser fram

Sunndal SLK deltok på Trøndersvøm i Trondheim sist helg med hele 10 svømmere. Klubben er i god vekst og det blir flere og flere fra Sunndal som deltar på svømmestevner.

Slo Kristiansund: Stafettlaget som sikret en etterlengtet seier over Kristiansund. Fra venstre Eskil Andreassen Nerdal, Bjørnar Grytnes Laskerud, Hans Olav Kurseth Smistad og Bendik Botten. Foto: Ole-Anders Andreassen  Foto: Ole-Anders Andreassen

Sport

Trøndersvøm er det største stevnet i Midt-Norge med over 500 deltakere fra hele landet. Alle de store klubbene i Norge er representert her. Og det ble mange gode prestasjoner fra alle svømmerne fra Sunndal, melder klubben i ei pressemelding.

Det ble ny personlig rekord på 46 av 66 starter. Noen av persene var veldig store. Bendik Botten svømte inn på 29,73 på 50 m butterfly, en solid personlig rekord og er nå blant de 10 beste i landet på denne øvelsen i sin årsklasse i 2019.

Sunndal greide å stille to lag på stafett. På 4x100 m fri fikk klubben revansje mot Kristiansund. Eskil Andreassen Nerdal, Bendik Botten, Hans Olav Kurseth Smistad og Bjørnar Grytnes Laskerud knuste Kristiansund Svømmeklubb med tilsammen 3 sekund.

– En etterlengtet seier.

Jonas Kurseth Smistad (2006) en svært imponerende 200 rygg, men ble dessverre disket på feil vending. Han svømte over 5 sekunder raskere enn nummer 2 i sin klasse. Erik Gundersen gjennomførte også et godt stevne og oppnådde blant annet en 3. plass i sin klasse på 100 bryst med tiden 1.34, 96.

Bjørnar Grytnes Laskerud var den eneste som greide å få plass helt på toppen av pallen, han forbedret pers på 50 fri med tiden 25,09 og er nå kvalifisert til NM for junior. Han forbedret også tiden på 100 fri, men mangler foreløpig 29 hundredeler på å klare NM-krav.

Øvrige deltakere fra Sunndal SLK var Brødrene Taha og Yehia Alsaadi, Ola Kittelsen Bruseth og Oliver Gundersen. Taha, Yehia og Ola deltok for første gang i Trøndersvøm og høstet nye erfaringer. Oliver forbedret sine tider i alle øvelsene han deltok i med flere sekunder.

– Solid gjennomført, kommenterer klubben.

De neste stevnene skal foregå i Brattvåg og Molde, før vinterens høydepunkt som er LÅMØ (Landsdels Årsklasse Mønstring) i Kristiansund mars. Her skal 5 deltakere fra Sunndal konkurrere mot andre svømmere i Midt-Norge. De beste går videre til årsklassemønstring (ÅMØ). Dette er landsstevne for aldersbestemte klasser under 16 år. Sunndal har gode muligheter for å hevde seg bra, skriver klubben i pressemeldingen.