Fornøyd med 13.plass

Tor-Kjetil Alstad fra Eidsvåg kjørte fredag inn til en sterk 13.plass under verdensmesterskapet i telemark på Rjukan.

VM-deltakere: Tor-Kjetil Alstad og John-Steinar Solstad Alme.  

Sport

Fredag var det sprint som sto på programmet. Tor-Kjetil er ikke fornøyd med egen innsats i første omgang. Han pådro seg ekstra sekund og klarte ikke hoppgrensen. I andre omgang gikk det bedre. Etter å ha ligget på 18.plass etter førsteomgangen, endte han til slutt  opp som nr 13 i seniorklassen. Totalt sett er han fornøyd med dagen.

Alstad er med sine 19 år fortsatt junior, men kjører senior-VM. Lagkamerat John-Steinar Solstad Alme var uheldig i første omgang. Han måtte oppsøke sjukehus for å få behandlig for skade i den ene armen. Han er dermed trolig ute av VM der det skal konkurrreres i paralell på lørdag.

Tor-Kjetil sier dette om forhåpningene til lørdagens konkurranse:

- De er ikke så store. Vil prøve å kvalifisere meg.

Tor-Kjetil Alstad sier han ikke har det helt store treningsgrunnlaget foran VM-konkurransene.

- Jeg skadet håndleddet i desember. Det har derfor ikke blitt så mye skitrening.

- Sesongen er ikke ferdig ennå?

- Det er et par fjelltelemarkrenn igjen. Må prøve å samle noen poeng i norgescupen.

Onsdag kjørte Tor-Kjetil Alstad inn til 18.plass i klassisk, mens Jon-Steinar Solstad Alme ble nummer 34. Sivert Hole fra Åndalsnes sikret seg en oppsiktsvekkende tredjeplass etter å ha falt stygt under trening dagen før.