Tror på kjempestemning

Lørdag samler Lockout Open kettlebellutøvere fra fjern og nær i Sunndal. – Over all forventning, sier primus motor Stig Oldervik om interessen for arrangementet.

Klar for innsats: Elleve utøvere er klare for helgas Lockout Open i underetasjen ved Helsehuset (tidligere Impulse). De lover å gi jernet!  Foto: Privat

Sport

Nå håper han at mange finner vegen til Helsehuset på Sunndalsøra (tidligere Impulse) lørdag for å se utøverne gi jernet i konkurransen.

– Over all forventning

Det er til sammen rundt 35 utøvere som har meldt seg på. Blant dem elleve fra Lockout Kettlebell Clubs egne rekker. Flere av dem konkurrerer for første gang. Tilreisende utøvere kommer blant annet fra Trondheim, Førde og Kristiansund.

– Det er over all forventning at såpass mange stiller på en slik uhøytidelig konkurranse. Helt fantastisk!, sier Oldervik.

Han håper han kan ta det som en bekreftelse på at Lockout har fått ord på seg for å være en dyktig arrangør, ikke minst etter NM i fjor som ble omtalt som tidenes mesterskap av deltakerne.

Oldervik oppfordrer folk om å ta turen for å se på, og ikke minst for å støtte de yngste utøverne, som skal stå på plattformen og løfte i konkurransesammenheng for aller første gang. Elleve ungdommer har meldt seg på arrangementet. Ungdom mellom 13 og 16 år trener gratis med Lockout Kettlebell Club hver søndag. Tidligere denne uka var det «generalprøve» før helgas arrangement, og da begynte alvoret å gå opp for utøverne. Oldervik er imidlertid trygg på at det skal gå bra.

Underholdning

Konkurransen lørdag blir todelt. Første del er fem minutters øvelse med valgfri kulevekt. Tanken bak er at det skal gjøre det lettere for den som er fersk i sporten å hive seg ut i det og konkurrere – samt at mer erfarne utøvere kan tørre å prøve seg på tyngre vekter.

Andre del blir triatlon, med tre minutt jerk, tre minutt long cycle og fire minutt snatch. Klubben er den første til å arrangere slik konkurranse, sier Oldervik. Han forklarer at konkurransen er uhøytidelig i den forstand at det ikke er den vanlige måten å konkurrere på i kettlebell.

– Det blir nok mer trøkk og action enn på NM, vi tror på kjempestemning, sier han. Det deles ut medaljer i alle øvelser. Det er gratis inngang.

Trener hver uke: Ungdommer i alderen 13 til 16 år trener gratis med Lockout hver uke. Nå hiver flere seg ut i det og prøver seg i konkurranse for første gang.  Foto: Privat