Kaptein Dreyer på lørdag

Det ventes ventes minst like god deltakelse som i fjor.

FELLESSTART: Her legger deltakerne i konkurranseklassene av gårde under fjorårets løp.   Foto: Inge Nordvik.

Sport

Kaptein Dreyers Minneløp arrangeres for 45. år på rad. Løpet går lørdag 22. juni i vakre omgivelser i Sunndal, i en fantastisk vakker og fin løypetrasé, sier leder i arrangementskomiteen, Bent Ivar Sæther til Driva.

– I perioden 2013-2018 har vi ligget jevnt på ca. 200 deltagere totalt, av disse ca. 50–70 barn i barneløpet. Minst like mange er ventet å delta også i år, sier Sæther. Endringen til 12 km løype, samt tilrettelegging for trim uten tidtaking har gjort løpet tilgjengelig for mange, samtidig som det beholder attraktiviteten blant de aktive, sier Sæther. 

Det er en god miks av løpere som kommer igjen hvert år, og mange fra fjern og nær har opp gjennom årene satt dette som sitt personlige mål. Barneløpet på 800 meter, som er av nyere dato, er også blitt svært populært – noe som skaper stor glede blant de yngste deltakerne.  Det er stor stas å «løpe på Hydro», med startnummer og speakertjeneste.  Mange publikummere gleder seg også over arrangementet.

– Vi både håper og tror at lørdag 22. juni blir en frisk og positiv dag for sunndalssamfunnet, med stor deltakelse og mange publikummere, sier Bent Ivar Sæther avslutningsvis.