Landsskytterstevnet i helga:

Leif og Terje unike i skytter-Norge!

Sunndal skytterlag aner knapt at de innehar en nærmest uslåelig norsk rekord. For i 30 år har duoen Leif Gravem (53) og Terje Nisja (52) herjet i toppen av resultatlistene. Ingen andre skytterlag har en duo som kopierer de to!

I toppen: Terje Nisja (til venstre) og Leif Gravem utgjør en unik Sunndal-duo som har hevdet seg i toppen gjennom 30 år! 

350 poeng: Erling Waag (midten) fra Surnadal debuterte i juniorklassen med pers på 350 poeng og seier i sitt første år som junior under landsdelsstevnet i Ørsta. 

Sport

Det finnes ett hederlig unntak om vi firer litt på ”kravene”. For skytterkongen fra 1987, Tor Harald Lund fra Søgne og Skjeberg-jenta Mette Elisabeth Finnestad, ble tidlig et par, selv om de en stund representerte hvert sitt lag. Da Mette Elisabeth ble historiens første kvinnelig skytterdronning i Målselv i 2006, var hun for lengst blitt Søgne-skytter hun også.

– Vi må bare innse at Terje og jeg ikke når helt opp til de prestasjonene som de to kan vise til. Men om det er noen annen duo som har holdt på så lenge og samtidig representert samme skytterlag er ikke lett å komme på, innrømmer Leif Gravem da vi utfordret han i forbindelse med landsdelsstevnet i Ørsta for en tid tilbake.

Det er langt i fra antall sesonger alene som gjør Leif og Terje unike i skytter-Norge. Da Terje Nisja gikk til topps i årets landsdelskretsstevne i Ørsta med hele 347 poeng, var det bare Viken 2-vinneren Kim-André Aannestad Lund, skytterkongen fra Oppdal i 2013, som hadde bedre poengsum enn Terje i de åtte landsdelene som avviklet sitt stevne nå.

– Vil på Kongelaget

Etter stevnet i Ørsta var Terje Nisja både lettet og glad. Med 150 poeng på 15-skudden, fulgte han fint opp med 97 på 10-skudden. Og da de ti finaleskuddene på liggende satt der de skulle, ble det en fin bekreftelse på at treningsgrunnlaget er meget bra og at det bidrar til å skape trygghet.

– Ja, det var årsbeste med ett poeng. At jeg fikk anvist 150 poeng innledningsvis for første gang i år og at jeg fikk 100 poeng på omgangen med åtte skudd i sentrum gir meg følelsen av å ha god kontroll.

– Personlig mener jeg at Kongelaget er et naturlig mål da vi kommer til Evje. Treningsgrunnlaget er bra og jeg synes det er like artig å reise på stevner nå som det var i yngre dager. Det skyldes i stor grad at døtrene Marte (23) og Ane (16) er med på dette, sier Terje.

Mens Terje allerede var i form, betydde stevnet i Ørsta et etterlengtet ”startskudd” til årets sesong for Leif Gravem.

– Nå gjelder det å gjøre de riktige tingene fram mot landsstevnet med mye tørrtrening. Det blir viktig å samle overskudd og skape en glede over det jeg holder på med som igjen skal gi meg lyst til å skyte.

Har tro på Eline

Når vi spør de to om hvem av de øvrige seniorene fra Nordmør de har størst tro på under årets landsstevne utenom seg selv, svarer begge Eline Lillegård fra Hjelmen.

– Eline er god skytter med god kapasitet og en sterke psyke, sier Terje og Leif er enig.

– Det er helt åpenbart. Eline er den jeg har mest tro på. Hun trener klart mest og mest. I tillegg har hun allerede prestert gode resultater opp gjennom årene. Samtidig vet jeg hvor vanskelig det er å prestere på et landsstevne når du har trent mye og har høye ambisjoner. 90 prosent handler om den mentale biten.

– Kan det skje at en tredje Sunndal-skytter blir best fra laget på Evje?

– Det kan skje, svarer Terje, vel vitende om at det i så fall er dattera som er den vi sikter til.

– Marte har kjempebra kapasitet og er spesielt bra på stående. Ja, det kan skje, slår Leif fast.

Gode: Marte Nisja fra Sunndal (til venstre) og Eline Lillegård fra Hjelmen er to kvinnelige skyttere som kan finne på litt av hvert på Evje. 

 

Tallrike nordmøringer

Av 4.055 skyttere som er påmeldt pr 1. juli, er 90 skyttere fra Nordmør skyttersamlag. Det gir 17. plass blant 47 samlag. Romsdal har 55 skyttere, Sunnmør 53 skyttere og Søre Sunnmør 35 skyttere. Se deltakerlista her:


 

Når det gjelder de mange unge og eldre nordmøringene, som nærmest har klippekort på topplasseringene under Landsskytterstevnet, skal vi også i år følge disse tett fra dag til dag.