Sunndal i kvartfinale i A-sluttspillet I Norway Cup:

- Vi har så langt vunnet kampene både på tribunen og banen!

Sunndal har lange og gode Norway Cup-tradisjoner. Det har blitt både finaler og trofeer på klubbens jenter. I år er det Sunndals J 16-lag som imponerer mest av de lokale lagene på Ekebergsletta.
Sport

Torsdag ble det 2-0-seier over et godt Blindheim-lag i kvartfinalen og på fredag spiller J 16-laget kvartfinale mot Ekholt som blir et nytt og spennende bekjentskap for blåtrøyene. Med seier der vil tenåringsjentene være bare en seier unna finale. Det er ingen umulighet at det blir finalespill på lørdag dersom ballen triller sunndalingenes vei i kvartfinalen og i en eventuell semifinale. Men  det er fortsatt mye som skal klaffe for at det blir medaljer på Sunndal som har hatt fin flyt om dagen. Stemningen i troppen er også veldig bra.

- Vi har så langt vunnet kampene både på tribunen og banen! Den fantastiske heiagjengen er med og gir våre jenter ekstra energi. Torsdag kveld var vi ute og spiste sammen med G 16-laget og andre. Trivselsfaktoren var høy ettersom det for tiden er fint å være Sunndal-spiller i Norway Cup, sier Turid Gravem Hammer som er med i støtteapparatet. Laglederen har latt seg imponere over spillet og ikke minst innsatsen til jentene i verdens største fotballturnering. Det har vært lite å utsette på den etter at turneringen ble sparket i gang.

Har for lengst nådd målet

Jentene syntes det var vanskelig å sette seg noe konkret mål før turneringsstart ettersom de ikke hadde kjennskap til lagene de skulle møte. Men det var enighet om at A-sluttspillet burde være et mål. Den målsetningen ble innfridd med glans og når fredagen kommer henger Sunndals-jentene fortsatt med. Det er en indikasjon på at de har gjort det veldig bra.

Det var Hanna Bråten Gravem som sendte Sunndal i «fylkesoppgjøret» mot Blindheim. Eivor Ulvund økte til 2-0 da hun satte pannebrasken til på et flott innlegg. Dermed var kvartfinaleplassen sikret for SIL som hadde god kontroll på Nordstrand hvor kampen ble spilt. Det var mange supportere som slet med å komme seg frem i tide ettersom trafikkbildet rundt Ekebergsletta og i Oslo for øvrig er utfordrende. Det kan ta mer enn en time å forflytte seg to kilometer.

 

Har ikke kjennskap til Ekholt

Hun og de andre sunndalingene har ingen kjennskap til Ekholt som er motstander i kvartfinalen. Det handler om å løpe, duellere og samtidig være smartere enn motstanderen. Det har Sunndal vært flinke til så langt i turneringen. Forhåpentligvis så fører lagmoralen til at det blir flere kamper på jentene før de setter kursen heim.