Vegard tok Drivapokalen til odel og eie

Rekruttskytteren Vegard Fjærli i Bæverdalen skytterlag har sikret seg Drivapokalen til odel og eie. Han har gått til topps i pokalskytingen de tre siste åra.

Fikk pokalen: Samlagsformann Ola Krogstad overleverer pokalen til Vegard Fjærli. Foto: Privat. 

Sport

– Jeg har det artig på skytebanen, sier 14-åringen.

Det var i 2009 avisa Driva satte opp en vandrepokal som skal bidra til å stimulere til ytterligere økt interesse for skytesporten i avisas nedslagsfelt. De første åra ble det delt ut en rekruttpokalen i tillegg til en egen pokal i klasse 1–5. De seinere åra har det vært en pokal for alle klassene.

Tett i teten

Det er Nordmør skyttersamlag, med formann Ola Krogstad i spissen, som har administrert og holdt oversikt over plasseringer og poeng til de ulike skytterne. Krogstad sier det er de yngste skytterne som har hatt det beste grepet om pokalen de seinere åra. Det blir regnet ut poeng og plasseringer etter tellende stevner. Skytterne må ha minst seks tellende stevner innendørs/felt, I tillegg må de ha minst seks banestevner som grunnlag.

– De tre siste åra er det Vegard Fjærli fra Bæverdalen skytterslag og Karen Snekvik fra Surnadal skytterlag som har kjempet om pokalen. Snekvik har to aksjer i pokalen, og var bare tre poeng unna sin tredje aksje i 2019. Vegard har tatt en knepen seier de tre siste åra, og sikret seg pokalen til odel og eie etter å ha vunnet i 2017, 2018 og 2019, forteller Krogstad.

Koronapandemien har trøblet det til også for skytterne. Årets landsskytterstevne er avlyst. Turnusen er flyttet ett år fram i tid. Stevnet i 2021 skal arrangeres i Elverum.

– Ser faresignaler

Samlagsformannen sier Nordmør skyttersamlag er blant de fem til seks største samlagene i landet.

– Interessen for sporten er fortsatt stor, men også vi ser faresignaler. Det er veldig viktig at foreldre og pårørende følger opp de unge. Det er avgjørende for at de fortsetter med skytringa.

To pokaler

Fra og med i år kan det konkurreres i to Drivapokaler slik det også var i starten. Det settes opp en rekruttpokal og en pokal for skyttere i klasse 1–5. Den første som får tre aksjer i pokalen tar den til odel og eie.

Vegard Fjærli kommer helt sikkert til å konkurrere om aksjer i Drivapokalen også i åra som kommer. Han forteller om et godt miljø i Bæverdalen skytterlag, som har flere veldig gode skyttere.

– Hvor lenge har du vært skytter?

– Jeg begynte vel i niårsalderen. Det var mor og far som tok meg med til skytebanen. Spesielt mor var aktiv som skytter for en tid tilbake.

Vegard har oppnådd 350 poeng på bane. Bedre kan det ikke gjøres.

– Jeg har vært med på mange stevner rundt om. Dette er noe jeg liker å holde på med. Jeg kommer til å holde på skyting så lenge jeg synes det er artig, sier vinneren av Drivapokalen.