Flere lokale vinnere

Surnadalingene gjorde sine saker bra i Lerøy-lekene som er landets største stevne for 13 og 14-åringer. Både Abel Sæterbø Raaen, Sondre Andersen og Nina Næss Bolme sikret seg gullmedaljer i Trondheim.

SEKS MEDALJER: Nina Næss Bolme sikret seg hele seks medaljer i Lerøy-lekene. 

Sport

– Vi er ikke så mange utøvere som vi var for noen år siden. Men de som er med er ivrige. Flere av dem gjør det også bra, sier Norunn Bolme som er trener og ildsjel. Bolme konkurrerte aktivt da hun var yngre og er i dag trener for de yngste utøverne i Surnadal idrettslag. Hennes datter Nina er blant dem som gjør livet surt for konkurrentene. Hun gjorde en veldig god figur i Trondheim.

Nina Næss Bolme var med og sikret Møre og Romsdal gull og sølv på stafettene og i tillegg ble det sølv både i høyde (1,46) lengde (4,66) og 60-meter (8,41) På korthekken ble det bronsemedalje på den målbevisste 14-åringen som var skuffet over at hun ikke traff lengdelanken bedre enn hun gjorde. Nina har på trening bevist at hun har fem meter inne når sats og tilløp stemmer.

Sikret seg seks medaljer

Seks medaljer i et så stort stevne er sterkt. Den lokale gulljenta går inn for friidretten og driver ikke med andre idretter. Hun har vært med i turn og drar nytte av det ettersom både hurtigheten, spensten og koordinasjonen er god. Næss Bolme har vært flink til å holde treningen i gang i koronatiden. Den hurtige og spenstige niendeklassingen har fått trent bra i sommer.

Det har gitt resultater og hun ser frem til fortsettelsen. Det gjør også Sondre Andersen som fylte 14 år i juni og er svært så fersk i friidrettssammenheng. Sondre er håndballspiller og hadde bare vært med på to stevner da han ble tatt ut til å representere kretsen i Lerøy-lekene. To stafettmedaljer, gode plasseringer i de andre øvelsene og flere bestenoteringer ble det på han.

Satser mest på langrenn

– Det er langrenn jeg satser mest på. Fotball og friidrett er også artig. God trening er det også. Jeg liker å være allsidig og får muligheten til det når jeg er med på flere idretter, sa Abel Sæterbø Raaen som vant 600-meteren under Lerøy-lekene i fjor. Gode plasseringer ble det også i år på han som har sprinten i Hovedlandsrennet i langrenn som vinterens store mål.

– Jeg har forhåpninger om finale der, sa Abel som løp inn til den fjerde beste 600-metertiden i landet i år da han ble nummer fire på den distansen i Trondheim. Det var 14-åringen som representerer Bæverfjord idrettslag fornøyd med.

Gull og sølv på rindaling

Rindal idrettslag hadde også en utøver som gjorde det bra. Magnus Øyen gjorde sine saker bra og kunne retunere med en gull og to sølvmedaljer. Det er et nytt bevis på at det er flere gode mellom og langdistanseløpere på gang i skibygda.