«Spillerne står virkelig opp for hverandre og kjemper om hver ball»

Fra Johan Øiestads posisjon i speakerbua på Sande stadion er det mye positivt å melde om Sunndals herrelag. Her er hans betraktninger så langt i sesongen om innsats, spillestil og holdninger.

Johan Øiestad har mye godt å si om det nye herrelaget til Sunndal som Ole Bjørn Sundgot er hovedtrener for.   Foto: Tommy Fossum

Sport

Innsatsen har vært upåklagelig. Spillerne står virkelig opp for hverandre og kjemper om hver ball. Om førsteforsvarer, det vil si spilleren som til enhver tid er nærmest motstanderens ballfører, ikke vinner ballen, får han øyeblikkelig hjelp av sine medspillere, slik at ballen vinnes og man kan gå i angrep. Den samme oppofrelsen sees i forsvarsrekka. Jeg husker fra min egen tid som spiller at det er veldig lett å bli "tilskuer" og håpe at en medspiller ordner opp. Spesielt er det lett å håpe på det beste når man er sliten, og da går det sjelden bra. Her følger man løp inn i boksen og står på slik at potensielle scoringer blir hindret gjennom takling, forstyrrelse eller blokkeringer. Har sett flere mål bli hindret på denne måten i de siste kampene. Både for landslaget og for Sunndal gjelder det å ha en større innsats og å vinne flere dueller enn motstanderen, skal man vinne kampen. Her gjelder Eggen- postulatet: Det er viktig å gå på banen for å være god selv, men enda viktigere å gjøre andre gode.