Det var en stolt og fornøyd leder i Sunndal fotball, Gunnar Furu, som torsdag formiddag kunne presentere Jørund Svensli som ny daglig leder i klubben. Svensli er ansatt i full stilling, noe som er en betydelig styrking av klubbens administrasjon fra nå av, ettersom avtroppende daglig leder kun har vært ansatt i halv stilling.

– I utgangspunktet kunne vi ha tenkt oss en daglig leder som i tillegg kunne ha spilt aktiv fotball for oss, men i og med at Jørund signaliserte at han kunne tenkt seg tilbake hit, var det ikke vanskelig å slippe den tanken, sa styreleder Gunnar Furu. I en klubb som denne er det viktig å få på plass en daglig leder som også har bred sportslig kompetanse, sa Furu.

Veldig godt fornøyd

Svensli fikk deretter ordet, der han redegjorde at det fortsatt gjenstår to år av kontrakten mellom han og Molde FK, riktignok i en annen rolle, fra 1. januar. Men da annonsen fra Sunndal fotball dukka opp, ble han trigga av denne.

– Og etter at jeg signaliserte interesse for jobben, har ting egentlig skjedd veldig fort, sa han. Det at Sunndal nå igjen ønsker meg tilbake både rører og opptar meg, sa han. – Jeg er veldig godt fornøyd med de tilbakemeldingene jeg har fått fra Sunndal, la han til.

Av ting som taler til Sunndals fordel, er blant annet at avstanden dit (fra Eidsvåg) ikke er stort mer enn den halve – og i tillegg har Sunndal en anleggssituasjon som tiltar meg. Det er kun Ulsteinvik som kan tilby noe tilsvarende her i distriktet, sa han.

Svensli sa også at han fra nå av ser fram til ikke lenger å ha hovedansvaret for et spesielt lag – akkurat nå føler jeg at energibanken min på det området er litt tappa, sa han.

Svensli forteller videre at han har oppsigelsestid som løper fram til 1. april – men det er god dialog mellom partene, noe som trolig resulterer i at denne kan bli redusert.

I Sunndal er det ikke planer om ansettelse av A-lagstrener på heltid med det første. Derimot sier Svensli at han går inn for å åpne opp mellom de forskjellige treningsgruppene.

– Jeg akter å komme meg ut og møte de forskjellige trenerne – jeg kjenner allerede de aller fleste av dem fra før, sa Svensli.

Klubben skal ha styringa

For øvrig er det stor enighet mellom styreleder og nyansatt daglig leder i at det er viktig at det er klubben som skal ha styringa også i den aldersbestemte fotballen. Det er ikke foreldra som skal bestemme.

Gunnar Furu nevnte også den treårige samarbeidsavtalen som er inngått med Molde FK, som naturligvis vil bli videreført.

– Sunndal Fotball har fortsatt et langsiktig mål om å komme opp et nivå og bli den tredje beste klubben i kretsen. Det skal ikke være noe uoppnåelig mål – det innebærer bare å gå forbi Træff, sa Furu.