Begge de to lagene kommer fra sterke seire og null baklengs forrige helg, og nå barker de sammen for å kjempe om å være best på indre Nordmøre.

Hjemmesterke sunndalinger har bare ett tap, mot Tomrefjord, på eget gress i serien, mens de blå fra Surnadal har festet grepet om andreplassen på tabellen. Sunndal vil, med seier i hengekampen mot tabelljumbo KFK/CFK, være plassen bak.

Det ligger med andre ord an til et svært spennende oppgjør på Sande lørdag. Det omvendte oppgjøret på Syltøran endte 3–3, etter at Ole Bjørn Sundgots menn ledet tre ganger. Da rivalene møttes i cupkvalifiseringen før sesongen, vant Surnadal 2–1 etter ekstraomganger.

Årets 25. episode av Opp med praten tar for seg nettopp lokaloppgjøret Sunndal-Surnadal, og i studio sammen med Øystein Hjelle Bondhus og Torgeir Ruud Ramsli er Sunndals Petter Blekken Melkild og Tore Næss fra Surnadal.

I Opp med pratens lokaloppgjør-episode får du også høre Rosenborg-spiss Ole Sæters spådom om det forestående lokaloppgjøret. Han har tidligere vært lagkamerat med flere av Surnadals spillere i KBK 2, og sparer som vanlig ikke på kruttet når han uttaler seg.

Du kan høre Sæters uttalelser i episode 25, men vi kan avsløre de umiddelbart avfeies av Opp med praten-ekspert Torgeir Ruud Ramsli.

Videre: hvordan tror panelet kampbildet lørdag blir, hvilke dueller i kampen blir avgjørende og hvordan vurderer herrene Melkild og Næss hvert sitt lags sesong så langt?

Petter Blekken Melkild. Foto: Øystein Hjelle Bondhus

Hvor mye har det å si at Sunndal til de grader har historikken på sin side? Og hva får Torgeir Ruud Ramsli til å gå fra å ståltro på uavgjort til å helle mer mot et annet utfall i løpet av sendinga?

Det er ingen stor overraskelse at alle fire i studio tror på en jevn og tøff batalje også denne gangen.

– Jeg forventer at det blir som i seriekampen og forrige sesong, at Surnadal har en del ball. Så håper jeg at det blir litt likt, at de stanger mye fra 30 meter og inn til Sunndal sitt mål, sier Torgeir Ruud Ramsli, som forteller at han tror det laget som får ligge og kontre litt har en fordel.

– Jeg tror det blir tett og jevnt, og at vi vinner 2–1 eller 3–1, sier Petter Blekken Melkild, mens Tore Næss tror på motsatt utfall:

– Jeg har tro på laget mitt, og tipper 1–2.

Tore Næss. Foto: Øystein Hjelle Bondhus

Vi har spurt Jørund Svensli, Chrisander Nyland, Svein Sæter, Juras Chachlauskas, Johan Øiestad, Heid Snekvik, Geir Olav Birkestøl, Gunnar Furu, Ellbjørg Haugen Larsen, Tommy Fossum, Brage Hauglann Talgø, Markus Lewis og Bjørnar Dalsegg Sæter om hvordan de tror lørdagens kamp ender.

Annonsør i denne episoden er SpareBank 1 Nordmøre.

Hør episode 24 og 25, som begge kom ut denne uka, på Driva.no nå!