Påmeldingen til Hydro Cup går så det suser, ifølge Roger Furu, som er teamleder booking og kommunikasjon i Sunndal Fotballs store fotballeventyr.

– Vi er mer eller mindre fullbookede med tanke på banekapasitet og overnatting. Det er fortsatt plass til et par lag i klassene J15 og J17, ellers er det fullt, sier han, og melder om 162 påmeldte lag.

Flest har, naturlig nok, Sunndal, med sine 20. Molde og Surnadal har 11 lag påmeldt, mens Strindheim og Orkanger har 10. En klubb som Mauseidvåg og Solevåg IL fra Sunnmøre kommer med sju lag, mens Vestbyen, styrt av daglig leder Markus Fjærli Hjetland fra Sunndal, har seks påmeldte og flere på venteliste.

– Det er selvfølgelig mange lag fra fylket vårt, men det er god geografisk spredning. Vi har for eksempel lag fra både Nord-Trøndelag, Sunnmøre og Røros, sier Furu.

I slutten av mai er snø forhåpentligvis byttet ut med grønt gress, slik at Sande stadion blir åsted for Sunndal Fotballs tradisjonsrike Hydro Cup. Foto: Øystein Hjelle Bondhus

Trenden er at det i år er langt flere nier- og elleverlag enn i 2019, som på grunn av koronapandemien er forrige gang det ble arrangert fullskala-versjon av Hydro Cup. Det at klubbene kommer med flere spillere per lag, gjør at bane- og overnattingskapasiteten fylles raskere opp.

Med så mange lag og spillere på plass i kommunen under Hydro Cup, gir det store, positive ringvirkninger for lokalsamfunnet.

– Både Rema 1000, Circle K og mange butikker har sin høyeste omsetning i hele året lørdagen under cupen. Mange millioner kroner blir lagt igjen lokalt, så man trenger ikke være fotballinteressert for å være positivt innstilt til Hydro Cup, slår Roger Furu fast.

– Ikke et ledig grasstrå

I og med at det er et større behov for 11er-baner enn i 2019, kommer også Ålvundfjord Stadion til å være i bruk under Hydro Cup.

– Vi kommer til å ta i bruk alt av baner på Grøa, i Øksendalen, i Ålvundfjorden og alt imellom, sier Roger Furu.

– Det blir ikke et ledig grasstrå å finne i kommunen under Hydro Cup. Det må man på gravstedet for å finne, og kanskje er det ikke ledig der heller, sier daglig leder i Sunndal Fotball, Jørund Svensli, og legger til:

– Oppsettet er litt av et puslespill.

Dommerlauget på Indre Nordmøre, ved Ola Magne Nordvik, administrerer dommeroppsettet for Hydro Cup.

– De gjør en formidabel jobb, sier Svensli, og forteller at Sunndal-spillere, som ikke skal spille selv, skal være dommere i barnefotballklassene.

– Så kjører fotballkretsen opplegg i ungdomsklassene. Nå er det så få dommere i kretsen vår at de må til Indre Østland, Østerdalen og Trøndelag for å finne dommere. Det gjør at kostnadssida vår øker, men vi er kjent for å ha gode dommere i Hydro Cup, så det skal vi løse, sier han.

Driva med på laget

En ting som er nytt av året er at Driva tar over for Aura Avis, som Hydro Cups offisielle mediepartner.

– Vi er glade for at Hydro Cup har valgt oss og Polaris Media som samarbeidspartner. Vi har store ambisjoner på vegne av cupen, og våre egne bidrag. Cupen har et nedslagsfelt, som går langt utenfor Sunndals grenser, og er derfor spennende for oss å være med å utvikle, i samarbeid med cupledelsen. Dette gleder vi oss til, sier redaktør Tommy Fossum.

Det var god stemning blant arrangørene da Driva, som er cupens nye mediepartner, var på besøk. Det er det også blant i teamene av frivillige, sier Hydro Cup-sjef Magnhild Sande, her flankert av Roger Furu (t.v.) og Jørund Svensli. Foto: Øystein Hjelle Bondhus

Nytt er det også at det vil bli satt opp scene inne i Hydrohallen. Der blir det diverse aktiviteter underveis i cuphelga, og direktestream fra Sande stadion vil stå på når ikke noe annet skjer.

– Og så kommer vi til å vise Champions League-finalen der, sier Jørund Svensli, som forteller at det også vil bli premieutdeling for barnefotballen og kiosk- og kafédrift i Hydrohallen.

– Det betyr at blir det dårlig vær, har vi et flott lokale der, sier Magnhild Sande, som er Teamleder for hele Hydro Cup.

– Ja, jeg har veldig tro på at det blir et løft for cupen, som produkt, sier Svensli.

Underveis i praten, kommer tidligere cupgeneral Gunnar Olav Furu innom klubbhuset på Sande.

– Han er viktig for oss den dag i dag, og kommer til å ha en rolle i år også, sier daglig leder Svensli.

– Nå må vi se framover, ler Gunnar Olav Furu.

Ønsker seg flere frivillige

Etter to år med pandemi er arrangørene spente på frivilligheten i forbindelse med cupen.

– Vi har jo ikke fått hatt så tett kontakt med frivilligheta de to siste årene. For at vi skal kunne gjennomføre en fullskala-turnering, er vi avhengige av å få med flere enn de som har dugnadsansvar som foreldre, sier Roger Furu.

Han, Svensli og Sande oppfordrer folk til å melde seg som frivillige under Hydro Cup.

– Skal ungene våre ha et tilbud, ha et Hydro Cup, må folk stille opp. Det er den naturligste ting i verden i breddeklubber – har du unger med, har du et ansvar for å bidra, sier Svensli, mens cupgeneral Sande, som ikke har aktive barn i Sunndal Fotball selv, smiler:

– Det går an å bidra, selv om man ikke har egne unger med også.

Hun har ståltrua på at folk kommer til å melde seg, og at dugnadskabalen løser seg.

– Jeg har tro på at vi skal få til dette, for det er så mange flinke, positive foreldre og andre, som virkelig tar i et tak. Inntrykket mitt er at teamene våre fungerer godt, og at folk er opptatte av å stille opp.

– Ja, bare i dag har jeg fått meldinger fra folk, som melder seg til tjeneste, og det er bra. Vi må ha hjelp for å gjennomføre, sier Svensli.

– Vi oppfordrer derfor enkeltpersoner og lag og organisasjoner til å melde seg og bidra. Enkeltpersoner gratis, mens lag og organisasjoner vil få betalt honorar for dugnaden. Ta kontakt med Magnhild eller meg, sier Roger Furu.

Kontaktinfo til Sunndal Fotball er post@sunndalfotball.no.