MOLDE: Etter det Romsdals Budstikke erfarer blir han nå daglig leder i Sunndal Fotball. Svensli kom fra suksessrike år som jentetrener i nettopp Sunndal da han ble ansatt i MFK i 2011.

- Jeg ønsker foreløpig ikke å uttale meg om hva jeg skal gjøre neste sesong, men det blir klart i nærmeste framtid, sier Svensli selv til Rbnett.

Sunndal Fotball skal ansette ny daglig leder etter nyttår. Søknadsfristen var 11. desember.

– Jeg kan bekrefte at Jørund Svensli er en av kandidatene til jobben. Vi kommer med mer informasjon om ansettelsen torsdag, svarer styreleder Gunnar Furu i Sunndal Fotball.

– Vanskelig, men riktig avgjørelse

Svensli sier at avgjørelsen om å forlate MFK var vanskelig, men riktig.

- I en periode har jeg følt at jobbsituasjonen har vært belastende og tatt mye energi. Det er krevende å pendle fra Eidsvåg til Molde og jeg ønsker å bruke mer tid sammen med familien. Det har vært kjempekjekt å jobbe i MFK. Jeg mister mye jeg har blitt glad i; kunnskapen, kulturen, miljøet og folkene der. Det er tungt å gå, men samtidig er tidspunktet riktig, sier han.

- Er beslutninga påvirket av at damelaget ikke klarte å rykke opp til 1.-divisjon i år?

- Nei, det har ingenting med det å gjøre. De som kjenner meg, vet at jeg ikke er opptatt av divisjon, kjønn eller alder. Det er innholdet i hverdagen som opptar meg. Molde Fotballklubb har lært mye av 2017-sesongen og står knallgodt rustet til å ta damesatsinga videre, sier Svensli, som i utgangspunktet har oppsigelsestid i tre måneder.

Hoem blir sportslig leder

- Svensli har gjort en fantastisk jobb for Molde FK i seks år, og vi synes det er synd at han forlater oss. Vi har likevel stor forståelse og respekt for valget. Styret er i prosess med aktuelle kandidater som hovedtrener til 2.-divisjonslaget for kvinner. Det sportslige målet for laget og planene for neste år står fast, og vi ser fram til en ny spennende sesong med mål å kjempe om opprykk, sier styreleder Øivind Ohr i Molde Fotballklubbs breddeavdeling.

Jonas Hoem blir sportslig leder for breddeavdelinga. Han går fra deltidsstilling til hundre prosent stilling fra 1. januar.