Eikesdalingen avsluttet en flott skiskyttersesong med å vinne Trøndercupen i skiskyting sammenlagt.

– Det har vært en veldig bra sesong for mitt vedkommende. Jeg er godt fornøyd med uttellingen i vinter, sa Torbjørn etter at sammenlagtseieren var sikret. Han har jevnt over vært best av 1999-modellene i Møre og Romsdal og begge Trøndelags-fylkene. Det ble også gull i Midtnorsk Mesterskap på Oppigard som er en allsidig idrettsutøver. Det er forøvrig ikke bare i vinterhalvåret den energiske åttendelassingen gjør livet surt for konkurrentene.

På friidrettsbanen er han også vanskelig å slå. Det fikk konkurrentene erfare under NCC-lekene i friidrett i fjor høst. Både i hopp og løp oppnådde Torbjørn resultater som var helt i norgestoppen på dette alderstrinnet.

Han er klar på at det er skiskytingen som har førsteprioritet. Det er den idretten han kommer til å bruke mest energi og ressurser på i fortsettelsen. Friidretten er et fint supplement til barmarkstreningen. I tillegg er det fin avveksling.

-  Jeg har tenkt å begynne på skiskytterlinjen i Meråker når jeg er ferdig på ungdomsskolen. Det med tanke på å få best mulig oppfølging. De tre siste årene har jeg vært der på sommerskiskytterskole. Jeg har også tenkt meg til Meråker til sommeren, sa Torbjørn som ser frem til å få trene sammen med Tora Berger og flere av verdens beste langrennsløpere og skiskyttere.

Torbjørn Oppigard har de siste somrene fått verdifulle impulser fra Tora Berger som ble mestvinnende utøver under VM i vinter. Torbjørn kunne fortelle at han var litt mer spent enn vanlig foran finalen. Først og fremst på om han var i stand til å forsvare ledertrøya. Det skulle vise seg at Oppigard var det. Han både skjøt bra og holdt stor fart i sporet. Det var ingen av konkurrentene som var i stand til å holde tritt med landsdelens beste 15-åring.

– Jeg gleder meg til kommende sesong. Først og fremst fordi jeg blir gammel nok til å delta i Hovedlandsrennet. Kvalfoss-sprinten i Holmenkollen har jeg også lyst til å delta i. Det skal bli artig å prøve seg mot de beste i landet, sa ungdomsskoleeleven som nå setter vekk konkurranseskiene.

Av Svein Halvor Moe