(Ålesund 2 – Surnadal 6-1) Surnadal kom raskt ned på jorda etter seieren over Spjelkavik sist runde. Ålesunds andrelag, anført av Tippeligakjenningene Marlinho og Mustafa ”Mos” Abdellaoue, ga seg ikke før Steinar Ranheim hadde måttet plukke ut seks baller fra nettet.

Det er Tippeliga-pause, grunnet EM i Frankrike. Det gir klubbenes andrelag nedover i divisjonene en god fordel. Ålesund 2 stilte med Lars Cramer, Daniel Gretarsson, Sondre Fet, Thomas Martiniussen, Marlinho og Mustafa Abdellaoue fra start i oppgjøret mot Surnadal. Samtlige har minutter med A-lagsfotball for Ålesund denne sesongen. Spesielt de to sistnevnte markerte seg.

- Det er slik det er med andrelagsfotballen. Surt er det, men det er noe vi ikke kan gjøre noe med, sier Surnadal-trener Olav Smevoll.

Hjemmelaget tok ledelsen etter fem minutter på Color Line stadion. Nevnte Marlinho slo et innlegg fra kanten, som Sigurd Tafjord banket inn i mål.

Vakker heading

Ålesund festet tidlig et grep om kampen, og kom til flere store muligheter også etter 1-0-scoringen. Men Surnadal og Lars Mogstad var effektive etter halvtimen - da kom utligningen på vakkert vis.

Et frispark fra venstre ble slått inn i feltet. Mogstad fikk hodet på ballen, som gikk i en fin bue over keeper Lars Cramer og bort i motsatt vinkel. Midtbanespillerens første scoring i 3. divisjon denne sesongen.

Tobias Heggem sendte hjemmelaget tilbake i ledelsen tre minutter før pause, der Marlinho igjen var nest sist på ballen.

Slet med å holde følge

I andreomgang ble etter hvert forskjellen på lagene større. Ålesund økte på til 3-1 ti minutter etter sidebytte ved Abdellaoue, før Sigurd Tafjord og Abdellaoue igjen gjorde at det sto 5-1 på resultattavlen. To minutter på overtid fastsatte innbytter Kheirullah Ahmadzai sluttrestultatet til 6-1.

– Vi møtte et bedre lag. Vi kom tidlig under 0-1, men vi viser moral, hever oss og utligner. Men vi havner under 2-1 like før pause. I andreomgangen så viser også resultatet at vi sliter med å holde følge med de, sier Smevoll.