Som alltid kan publikum glede seg over kvalitet og profesjonalitet når Peder Rensvik og kona Margaret inviterer til en ny utgave av Kristiansund Kirke Kunst Kulturfestival (KKKK-festivalen) i tidsrommet 12. til 25 september. Festivalen arrangeres for 16. gang med de to musikalske ildsjelene ved roret.

Som tidligere år legger festivalen også i år noen konserter og forestillinger til Surnadal og Sunndal. Surnadal har hatt glede av å ha besøk av artister i verdensklasse siden 2006. Kommunen bidrar med rundt 60.000 kroner til festivalen. Det samme gjør Sunndal som har hatt besøk av festivalen siden 2009.

Kultursjef Ole Magne Ansnes i Sunndal er ikke i tvil om at det er vel anvendte penger.

–KKKK-festivalen bidrar med konserter som vi ikke ville hatt her uten samarbeidet med Peder og KKKK-festivalen. For oss er dette en kjempegod investering i kultur. Det er en veldig god bredde i konsertene, sier Ansnes.

Peder Rensvik er glad for å kunne ta festivalen over store deler av Nordmøre.

– Festivalen er et resultat av et nordmørsk samarbeid. I tillegg til kommunene Sunndal, Surnadal og Kristiansund, er også fylket nå kommet opp på et anstendig nivå når det gjelder økonomisk støtte til festivalen. Kulturdepartementet bidrar i år med halvanna million kroner, men vi er spente på hvordan det blir med den statlige støtten framover. Det er viktig for oss at flest mulig får anledning til å oppleve festivalen, sier Rensvik.

De første forestillingene i festivalen er i gang allerede fra 12. september. Da med barnehageforestillinger. Den offisielle åpningen med fylkeskultursjefen til stede skjer i Kirkelandet kirke, søndag 18. september. Da kommer nasjonale og internasjonale stjerner for å framføre Joseph Haydns mesterlige oratorium som feirer jordas skapelse. Matthew Brook, Berit Norbakken Solset og Magnus Staveland er solister som har opptrådt på de største scenene i verden. Nå er de klare for Nordmøre. For samarbeidskommunen Surnadal er det ekstra artig at den samme konserten framføres i Stangvik kyrkje allerede fredag kveld. Dirigent for Kristiansund kammerkor og Festivalens symfoniorkester er 79 år unge Peder Rensvik.

Festivalsjefen er glad for å ha fått forestillingen Flyktning – Nåde Kjærlighet Håp både til Hov kirke og til Surnadal kulturhus. Forestillingen er årets bestillingsverk som er skrevet av pianisten, arrangøren, komponisten og orkesterlederen Egil Kapstad. Jan Erik Vold leser avsnitt fra artikkelen Nansens land, skrevet av faren Ragnar Vold. Bestillingsverket kan oppleves i Hov kirke, mandag 19. september, i Nordlandet kirke tirsdag 20. september og i Surnadal kulturhus onsdag 21. september.

The Real Group er et vokalensemble i verdensklasse. De har stemma som eneste instrument, og har skapt et eget musikalsk uttrykk. Fra jazz, pop og svensk kormusikk. Ole Magne Ansnes er kjempeglad for å få besøk av ensemblet som opptrer i Sunndal kulturhus, lørdag 24. september.

KKKK-festivalen byr på en rekke andre godbiter som både Peder Rensvik og Ole Magne Ansnes håper mange ser verdien av å få med seg.

– Jeg har en følelse at nordmøringer flest ikke helt har forstått hvor stor KKKK-festivalen er. Jeg håper både surnadalinger, rindalinger, sunndalinger og andre tar seg en tur for å oppleve en konsert i Kriststiansund under festivalen, sier Ansnes – og får bekreftende nikk fra festivalsjefen.