Siden 2003 har pårørendeforeningen ved Surnadal sjukeheim vært julenisser. Gavepenger og donasjoner brukes til å gjøre hverdagen lettere for beboere og ansatte ved sjukeheimen. Foruten julegaver til alle på sjukeheimen bidrar pårørendeforeningen med utstyr for behandling og rekreasjon. I år gir foreningen Smart tv, radio, cd-plater, sofasett, peisovner, juleservice til to avdelinger og parasoll for å nevne noe. Samtidig bidrar foreningen med godtepose og sørger for dans/musikk/underholdning hver 14. dag. Foreningen fyller også «medisinskapet» med noe godt som beboerne kan nyte i helgene om de ønsker. En av giverne til pårørendeforeningen gir en kasse vin hvert år før jul.

– Det begynner å bli så heimekoselig og trivelig på avdelingene ved sjukeheimen, sier leder Liv Botten i pårørendeforeningen.

Foruten gaver og donasjoner er Anders Gjerstad en fast bidragsyter med 5000 kroner hvert år før jul. Surnadal sparebank gir også støtte. Pårørendeforeningen takker alle bidragsytere. Også de ansatte ved sjukeheimen takknemlig. Glad for den hjelp de får fra pårørendeforeningen. Leder Ann Kristin Tørset ved sjukeheimen viste hvor stor pris de setter på hjelpe ved å gi Liv Botten en blomsterbukett, da foreningen var innom med gavene nylig.

– Det var veldig trivelig å bli verdsatt med blomster. Vi ønsker alle beboere og ansatte ved sjukeheimen samt alle våre bidragsytere en riktig god jul, sier Botten.