Rådmann Knut Haugen har på bakgrunn av temamøtet om Øye skule i april fått utarbeidet flere alternativ til ny Øye Skule. Det brukerjusterte alternativet som Plan og byggenemnda går for møter fremdeles motstand hos brukerne. Spesielt går det på at ungdomsskolen synes den får for liten plass i den sammenbygde skolen, og de som mener det er farlig å bygge barneskolen inntil ungdomsskolen.

Rådmannen legger derfor fram tre alternative forslag. Ett av dem er å gjenbruke 97-bygget på eksisterende skole med et påbygg på 1500 kvadratmeter for 1–4. trinn og SFO med nye lærerplasser og kantine. 5–7 trinn blir plassert i et nybygg ved ungdomsskolen og ungdomsskolen disponerer eget bygg som før. Nødvendig oppgradering av ventilasjon, etterisolering brannvern og avvik blir gjort, men det ser ikke ut til å bli ny gymsal. Dette vil koste rundt 180 millioner kroner, 25 millioner mer enn forslaget som foreligger.

Det andre alternativet er likt det første, bare at tilbygget til 97-bygget blir sløyfet. Da kommer prosjektet på 160 millioner kroner.

Er forsinket

Det tredje alternativet er å bygge en skole i to etasjer inntil ungdomsskolen. Bygget blir liggende slik 1–4 delen i det prosjektet som foreligger med 5–7 trinn på toppen. Ungdomsskolen får da beholde sin gode plass. Dette alternativet er ikke kostnadsberegnet.

En avgjørende faktor for bygging av ny skole inntil ungdomsskolen er grunnforholdene. Området er antatt og være leirete, spørsmålet er om det er så leirete at det ikke går å forankre ett nybygg. Grunnboringene er foretatt og blei gjort før påske, men ennå foreligger det ikke noe resultat.

– Jeg har purret en gang, og skal purre en gang til, sier Olav Rønning i Surnadal kommune.

Anbud før jul

Rådmann Knut Haugen utarbeidet disse forslagene til et møte i Plan- og byggenemnda den 9. mai. Dette blei utsatt. derfor kommer heller ikke saken opp i kommunestyret den 18.5 slik det var planlagt. Rådmann Knut Haugen tror det kan komme en sak i junimøtet, men kan ikke utelukke at saken først kommer til endelig politisk behandling i september. Da blir politikerne bedt om å ta stilling til alternativ og om hvorvidt politikerne ønsker å øke kostnadsramma for å imøtekomme alle ønsker.

– Jeg regner med vi kan sende Nye Øye skule ut på anbud i løpet av høsten, men det er viktig at vi får en god prosess, sier Knut Haugen.