Været viste seg fra sin beste side da Trollheimsløpet 2017 gikk av stabelen søndag. 76 konkurrerende stilte til start, i tillegg til mange mosjonister.

Første klasse var 1 km gutter fra 11-14 og jenter 12-14 år. Her var det mange representanter fra blant annet Rindal IL og Surnadal IL.

To av dem som stilte fra Rindal var Kristine H. Solvik og Mari Løften, begge 12 år fra Rindal. Ingen av dem hadde vært med å konkurrert før, men var enige i at det var veldig morsomt å være med.

- Men det var drykt å ja! sa Mari.

Ny personlig rekord

Så var det klassene 3 km gutter 15-18 år og jenter 15-18 år. Her gikk løypa fra fotballbanen, en runde rundt Iglktjønna, rundt fotballbanen og i mål. Her startet 8 spreke ungdommer, før det var klart for seniorklassene.

Seniorklassene ble slått sammen til èn stor gruppe, så da startskuddet gikk satte 45 personer i gang med løypa som var på 6 km. Blant damene var Berit Mogstad en klar favoritt. Surnadalsjenta ser vi oftest med ski på bena, men formen var på topp også under Trollheimsløpet. Hun kom først i mål av jentene med tiden 23:22 - halvannet minutt før andreplassen i samme klasse.

- Det var en god hardt økt, og det er derfor jeg er med. Også er det jo fint at man kan kominere en hard økt og samtidig stille opp på lokale konkrranser, sier Mogstad.

For to år siden løp hun samme konkurranse med en svært god tid, og i dag slo hun den gamle rekorden med to sekunder.

- Formen er bedre enn noen gang, smiler hun.

Resultatlistene for alle klassene finner du her.